Dupli ajlajner je zaludeo bjuti svet: Evo kako da ga najbrže i najlakše nanesete

Olja Jelić Vesti 27.09.2023 09:58 0

Bjuti industrija je poludela za trendom duplog ajlajnera koji je inspirisan šezdesetim godinama prošlog veka

Devojka

Printscreen/Instagram

Bjuti trendovi neprestano se smenjuju, a slično kao i u svetu mode i šminkeri neretko pronalaze inspiraciju u prošlosti. Ranije je česta pojava bila da jedan specifičan izgled dominira određeni vremenski period, pa zato bez  teškoća možemo da povežemo specifične frizure ili način šminkanja sa određenom dekadom. Danas nas inspiriše dupli ajlajner koji je bio glavni mejkap trik tokom šezdesetih godina prošlog veka. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MUBI (@mubi)

 

Crni ajlajner sa razlogom je jedan od mekjap proizvoda koji nepogrešivo asociramo sa prošlim vekom. Iako se način njegovog nanošenja menjao sa vremenom, izražena crna linija koja uokviruje i ističe oči u nekoj formi je prisutna na mnogim ikonama toga vremena. Dupli ajlajner zavladao je šezdesetih, te smo često mogli da ga primetimo na filmskim zvezdama ondašnjeg vremena, kako evropskih, tako i holivudskih.

 

 

Bridžit Bardo je donela ovaj trend među Francuskinje, a on se onda proširio dalje zahvaljujući popularnosti filmova u kojima su se pojavljivale.

Kako postići dupli ajlajner?

Kako biste rekreirali ovaj izgled, liniju ajlajnera izvući ćete kako na gornjem kapku, tako i uz donju ivicu oka. Završni korak je i najvažniji, pa će tako biti potrebno da koso sečenom četkicom  produžite donju liniju tako da je ona paralelna gornjoj, ali se sa njome ne spaja. U kojoj meri ćete ih razdvojiti zavisiće od oblika vaših očiju, te u kojoj meri želite da ih istaknete i izdužite njihov izgled.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LENA (@lenkalul)

 

 

Ovaj bjuti trik se vraća na velika vrata i ne sumnjamo da ćemo ga viđati kao mejkap trend kod brojnih zvezda i influenserki. 

Komentari (0)
Loading