Senka umesto ajlajnera: Novi bjuti trik sa kojim ćete mnogo lakše istaći i konturisati oči

Olja Jelić Vesti 22.09.2023 15:10 0

Senka za oči kao novi hit za isticanje očiju umesto ajlajnera

Šminka

Printscreen/Instagram

Mejkap rutina je obično za svakog različita. Međutim, kada se radi o ajlajneru sigurni smo da je svima neretko zadavao poteškoće. Na svu sreću, postoje mnogo kreativniji načini da se oko konturiše i definiše. Jedan od njih jeste korišćenje senke za oči

 

 

Šminkerka Marija Điano kaže da sa senkom za oči imamo znatno više fleksibilnosti i mogućnosti da rekreiramo oblik kakav želimo. Donosimo vam neke od koraka koje preporučuje Marija Điano, uz pomoć kojih ćete najbolje primeniti senku za oči umesto ajlajnera. 

Priprema

Prvih nekoliko koraka podrazumevaju dobru pripremu. Najznačajniji jeste odabir odgovarajuće senke. , Preporučuje se da to budu mat nijanse. Drugi korak jeste pronaći odgovarajuću četkicu. Dobra stvar kod ovog trika jeste ta da vam nije potrebno pregršt četkica, već samo jedna. Milsimo na onu koja se koristi samo za uglove očiju. Sa njom možete rekreirati oblik baš onakav kakav želite. Poslednji korak jeste odluka da li ćete senku za oči primeniti kao i obično, a to je suvom četkicom. 

 

 

Kako upotrebiti senku za oči kao ajlajner?

Pre nanošenje senke vrlo je bitno da pripremite svoje oko. To znači da na kapak nanesete bazu za senku. Ova baza je potrebna kako bi se senka „zalepila“ za oko i što duže trajala. Sačekajte da se baza dobro osuši pre nego počnete sa drugim korakom. Jednom kada počnete da nanosite senku, polako i postepeno pomerajte četkicu preko kapaka. Počnite od unutrašnjeg ugla oka i povucite četkicu duž linije trepavica. Kako biste dobili intenzivniji pigment, ponovo navlažite četkicu i pređite preko linije nekoliko puta, dok ne dobijete željeni oblik. Na kraju senku nanestite i na liniju donjih trepavica i korektor ispod donje linije trepavica, kako vam se senka ne bi razmazala. 

 

 

 

Ukoliko ste i vi jedni od onih koji zaziru od nanošenja ajlajnera, ovaj bjuti trik bi definitivno trebalo da bude deo vaše mejkap rutine. 

Komentari (0)
Loading