Tik Tok nastavlja da diktira bjuti trendove: "Nepristupačni" mejkap je novi hit među influenserkama

Olja Jelić Vesti 19.09.2023 20:42 0

Novi viralni Tik Tok trend je "nepristupačni" mejkap

Šminka

Printscreen/Instagram

Mesecima unazad TikTok zajednica nameće nam brojne trendove. Hiperprodukcija ne jenjava, a baš kada smo pomislili da  se na kratko stišala buka sa društvenih mreža i da će modni mesec ipak biti dominantniji kada su u pitanju predstojeći trendovi, reklo bi se da smo se prevarili. Jedan takav je upravo unapproachable tj. nepristupačan mejkap koji predstavlja simbiozu već postojećih bjuti trendova.  Ipak, nepristtupačni mejkap se po nečemu razlikuje od ostalih i upravo to ga čini najpraktičnijim trendom do sada.

 

 

Dosadašnji trendovi nastojali su da nametnu svojevrsna pravila šminkanja ili stilizovanja u zavisnosti da li je u pitanju bjuti ili modna industrija. Najpoželjniji izgled Hejli Biber takozvani "jagoda" mejkap trend imao je jasno naznačene korake nanošenja šminke. Suprotno svemu tome, nepristupačan mejkap dopušta prilagođavanje senzibilitetu ili pak odavno uspostavljenoj rutini šminkanja.  Ono što bismo do sada nazivali varijacije na temu, sada je postalo pravilo broj jedan.

 

@alissajanay1

My version of unapproachable makeup 🫶🖤

♬ original sound - Alissajanay

 

 

Za početak, neophodno je da naglasimo da je nepristupačan mejkap namenjen za večernji izlazak i devojke koje jednostavno žele da izgledaju nepristupačno. A, sada dolazimo do najznačajnije tačke dnevnog reda – pravila bez pravila. Naime, rekli smo da ovaj trend ne zahteva poštovanje određenih pravila, već da je sve neka vrsta interpretacije. Međutim, ipak postoji osnova koje bi trebalo da se drže sve devojke koje se odluče za ovaj izgled. Ajlajner je najbitnija stavka. Oštar, izdužen i crn. Takođe, crni kreon na donjoj liniji oka je obavezan, kao i naglašena usta.

Komentari (0)
Loading