Vanila čai je nova hit boja kose ove jeseni: Pepeljasto plava nijansa za trendi izgled

Olja Jelić Vesti 14.09.2023 12:06 0

Najbolji pristup za postizanje nijanse vanile čaj je balayage tehnika isticanja, nakon koje sledi toniranje onim hladnijim nijansama vanile

Plava kosa

Printscreen/Instagram

Ne žele se svi rešiti svoje osunčane plave nijanse na kraju leta i toplijih dana. Uostalom, postizanje te savršene nijanse zahteva puno rada. Srećom, postoji jesenska boja koja pomaže zadržati te svetlije pramenove tokom hladnijih godišnjih doba: vanila čaj.

 

 

Vanila čaj je pepeljasto plava pomešana s primesama brinete i tamnog korena. Ova plava boja, koju je prva osmislila frizerka Ejmi MakManus izgleda hladnije od svetlijih pramenova koje viđamo u toplijim mesecima. To je hrabar i zadivljujući kontrast između tamnijeg korena i ledenih pramenova u tonovima vanile.

Stručnjaci za Byrdie otkrivaju kako se ova mešavina plavih boja može pažljivo mešati kako bi se uskladila s tonom vaše kože, stvarajući ravnotežu koja naglašava i vaš ten i boju očiju.

 

 

 

Najbolji pristup za postizanje ove nijanse je balayage tehnika isticanja, nakon koje sledi toniranje onim hladnijim nijansama vanile. Zbog balayage tehnike koja je potrebna za ovaj izgled, poseta salonu je obavezna. 

Bilo koji tip kose, boja ili tekstura može postići nijansu vanile, ali postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir. Kada razmatrate ovaj trend bojanja, imajte na umu da već postojeća plava boja kose dodatno olakšava postizanje željene nijanse. Prirodno tamna ili srednje plava kosa također može poslužiti kao odlična polazna tačka za ovaj trend. Ako idete sa svetlijim plavim pramenovima, bazu prvenstveno trebati ublažiti i potamniti.

 

Komentari (0)
Loading