Evo kako da negujete kožu posle četrdesete godine: Žizel Bundšen podelila zlata vredne savete

Olja Jelić Vesti 18.08.2023 18:00 0

Manekenka Žizel Bundšen podelila je ženama svoje savete uz koje će se u četrdesetim godinama osećati bolje nego ikad.

Žizel Bundšen

Printscreen/Instagram

Manekenka Žizel Bundšen podelila je ženama svoje savete uz koje će se u četrdesetim godinama osećati bolje nego ikad.

Žizel preporučuje unos dovoljne količine vode, vežbe disanja i dobru noćnu kremu. I poručuje da će vam na taj način telo i um biti sveži i mladalački. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

 

- Starost je lepa stvar i prirodan deo života, ali može biti izazovna. Definitivno sam videla promene na svojoj koži tokom godina, a danas kada pogledam ove promene i vidim odraz svih proživljenih godina na svom licu osećam neverovatnu zahvalnost. Kako starim osećam se prijatnije u svojoj koži i zahvalna sam na svakom iskustvu i svakoj godini svog života do sada - rekla je Žizel. 

Ovo su njeni saveti za negu koje je podelila na Instagramu:

Ishrana

 - Mislim da smo ono što jedemo i ta hrana treba da bude naš lek. Veoma je važno piti dosta vode i unositi hranu koja dolazi iz zemlje, poput voća i povrća, a ne prerađenu. Sve ovo se reflektuje direktno na našu kožu - istakla je manekenka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

 

Hidratacija kože

 - Voda je vaš najbolji saveznik za lepu kožu, tako da je potrebno piti je u velikim količinama. Takođe se oslanjam na elektrolite, koji pomažu da se bolje apsorbuje voda i desetostruko povećava hidrataciju. Takođe joj dodajem i limun što je samo bonus vitamina. Odmor je takođe neophodan jer se nedostatak sna lako uočava na licu - navela je Žizel.

Vežbe disanja

 - Postoji jedna vežba disanja koju sam često radila kada sam bila sklona napadima panike koja mi i danas pomaže da se fokusiram: naizmenično disanje. Samo treba da udahnete, blokirate desnu nozdrvu, zadržite dah na nekoliko trenutaka, a zatim izdahnete na levu nozdrvu. Zatim, to ponavljate naizmenično. Vežbu možete nastaviti 1, 5 ili 10 minuta u zavisnosti od vremena koje imate na raspolaganju, čim se oseti potreba za smirenjem... - objasnila je Bundšen. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

 

Šminka

Žizel je rekla da šminku uvek skida kokosovim uljem. 

- To je najlakši način da skinem sve tragove šminke. Stavljam ga po celom licu, skinem ga tupferom i onda sve isperem mlakom vodom. Zatim intenzivno negujem kožu dobrom hidratantnom kremom, pre nanošenja šminke. Ovo je tajna da koža bude zdravija i glatka pod rukom. I naravno, pijte puno vode!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

 

 

Nega kože

Žizel je podelila i zlata vredne savete za dnevnu rutinu kada je nega u pitanju.

- Ujutru prvo očistim kožu, zatim lice poprskam aromaterapijskom maglicom u koju po potrebi ubacim različite sastojke, bilo da je ruža ili lavanda. Kao treći korak nanosim serum, jer kožu čini zdravom, hidriranom i zategnutijom. Živeći na Floridi, sa vlažnim vazduhom, zaista mi ne treba hidratantna krema pored seruma. Uveče očistim kožu, ponekad je napravim piling, zatim nanesem serum, hidratantnu kremu, s vremena na vreme masku, kremu u predelu oko očiju i spremna sam za spavanje. Veoma je važno koristiti noćnu hidratantnu kremu kako bi koža imala vremena da je upije - podelila je Žizel svoju rutinu na društvenim mrežama. 

Komentari (0)
Loading