Hit tretman koji izdužuje ramena i vrat: "Barbi botoks" zaludeo milione žena širom sveta

Marina Đurđević Vesti 03.08.2023 10:50 0

Najnovija senzacija koja broji milione pregleda na društvenim mrežama je takozvani "Barbi botoks"

botoks

Shutterstock

Ceo svet ozbiljno trese Barbi groznica, a posebno je interesantno da se žene i devojke utrkuju koja će više da liči na čuvenu lutku, što je nekada bilo rezervisano za devojčice. Tako je Barbi izgled zauzeo primat u bukvalnom svim sverama počev od mode, pa sve do šminke i frizure, a posebno su postali popularni pojedini estetski zahvati koji mogu da upotpune ceo dojam.

Najnovija senzacija koja broji milione pregleda na društvenim mrežama je takozvani "Barbi botoks", koji je do nedavno bio poznat kao "trap tox".

Kako piše New Beauty, za „Barbi botoks” koristi se neurotoksin botulinum toksin A, mimo onoga za šta je registrovan, kako bi opustio preaktivne i zgrčene trapezne mišiće. Termin „Barbi botoks” dobio je zbog toga što se pod uticajem botoksa ramena opuštaju, što dovodi do vizualnog izduživanja vrata i vitkijeg izgleda kompletnog gornjeg dela tela.

 

 

Većina ljudi imaju zgrčene mišiće u ramenima zbog dugotrajnog rada za kompjuterom i ostalih aktivnosti koje stvaraju napetost u vratu i ramenima, pa spominjanje Barbie u nazivu tretmana može dovesti mnoge ljude u zabunu – osnovna svrha je tretiranje stegnutih leđni mišića, a ne uljepšavnje. Ipak, naziv je zaživeo jer tretman na neki način podržava estetiku Barbike, naročito nakon premijere letnjeg hita koji je ponovo pokrenuo Barbimaniju.

Injekcijom botoksa privremeno se opuštaju mišići zbog čega se smanjuju kontrakcije, čime se mišići oslobađaju grča i izdužuju. Zbog toga se ugao između vrata i ramena povećava te vrat vizualno postaje tanji i duži, dajući ukupni ženstveniji i delikatniji izgled.

„Kada pogledate lutku Barbe, videćete da ima ugao od 90 stepeni između vrata i ramena, za razliku od, recimo, nindža kornjača”, rekla je za New Beauty plastična hirurškinja dr. Simona Polter.

Komentari (0)
Loading