Fudbalski dres postao je deo ulične mode: Blokette stil zavladao među influenserkama

Olja Jelić Vesti 02.08.2023 21:55 0

Kako je fudbalski dres postao deo ulične mode

Moda

Shutterstock

Bloke core ili blokette je stil koji kombinuje sportske dresove sa tradicionalnom odećom, kao što su farmerke, blejzeri i pantalone po meri.

Šta je Blokette?

U svetu mode koji se stalno menja, stalno se uvode novi trendovi koji nastoje da izazovu utvrđene granice i iznova osmisle način na koji se oblačimo. Jedan od najnovijih trendova koji je stekao popularnost je Bloke Core ili Blokette, stil koji kombinuje sportske dresove sa tradicionalnim odevnim predmetima kao što su farmerke, blejzeri i pantalone po meri. Iako fudbalska odeća najviše preovlađuje u ovom stilu, povremeno se nalaze uticaji iz drugih sportova kao što su bejzbol i košarka.

 

 

Međutim, važno je napomenuti da ovaj trend nije nov; već devedesetih godina postao je standard u Hip Hop kulturi zahvaljujući svom stalnom pojavljivanju u brojnim video klipovima.

Inspiracija za Blokette

Bloke Core ili Blokette takođe pronalazi svoju inspiraciju u drugim stilovima, kao što je indi pop 2000-ih, a pre svega u nostalgiji devedesetih. Njegov glavni cilj je da pruži udobnost i doda dašak svežine ovim sportskim odevnim predmetima, a da pritom razbije stereotipe koje nameće klasična slika fudbala i mode.

 

 

Bloke Core ili Blokette nije postao samo način oblačenja, već smela i bezbrižna izjava o stilu. Spajanjem sportske odeće sa formalnijim elementima, postiže se ravnoteža između udobnosti i uličnog stila. Ovaj trend omogućava ljudima da izraze svoju ličnost i izdvoje se iz gomile, izazivajući konvencionalne modne norme i prihvatajući individualnost.

Influneseri i BlokeCore

Kako Bloke Core ili Blokette nastavlja da dobija sledbenike i širi se širom modne industrije, nije iznenađenje što vidimo sve više uticajnih i poznatih ličnosti koje usvajaju ovaj jedinstveni stil. Bilo kroz fudbalske dresove uparene sa elegantnim blejzerima ili sportske šalove sa uskim farmerkama, ovaj trend nudi širok spektar mogućnosti za eksperimentisanje i kreiranje originalnog izgleda. Kjara Feranji je jedna od njih.

 

 

Ovaj trend nudi široke mogućnosti za eksperimentisanje i da budete originalalni. Trendseterke su poludele za ovim stilo, pa ne sumnjamo da ćemo ga često viđati na ulicama. 

 

 

Komentari (0)
Loading