Oblače se kao tinejdžerke, a kad se okrenu "joj baba": Slažete li se da žene posle 40 godina ne bi trebalo da nose farmerke i imaju dugu kosu

Slobodanka Ćorić Vesti 27.07.2023 16:53 0

Mi smatramo da bi ipak trebalo napraviti neku razliku u oblačenju između starije i ozbiljnije dame, u odnosu na oblačenje devojke

Kraljica Leticija

EPA

Modna pravila su tu da se krše, posebno kada je reč o nekom zastarelom kodeksu oblačenja koji je odavno trebalo da se prilagodi novom vremenu.

To se posebno odnosi na pravila koja se odnose na starosnu granicu za nošenje određenih odevnih predmeta. Tako je na poznatom internet forumu počela rasprava o tome koja je letnja odeća neprikladna za žene starije od 40 godina.

dijeta

Shutterstock

 

Kratki šortsevi

Najkraći modeli pantalona su se pokazali kao jedan od najkontroverznijih stavki koje se pominju u ovakvim raspravama. Ovo su pantalone koje ne bih dozvolio ni veoma mladim devojkama ni starijim ženama. Period u kome mogu da se nose je zaista kratak, prokomentarisao je jedan korisnik. Neki su čak otišli ​​toliko daleko da su im zabranili plaže, što su mnogi opisali kao ludo razmišljanje: Nema smisla. Leto je, plivaš u bikiniju, pa zašto ne možeš da obučeš šorts?

Oblače se kao tinejdžerke, a kad se okrenu

Profimedia

 

Poderane farmerke

Nekima je problem i omiljeni letnji model farmerki. Oni su previše ležerni i neozbiljni za žene određenog uzrasta, kaže korisnik. I taj stav pada u vodu kada pogledamo izdanja poznatih žena koje imaju preko 40 godina i koje sjajno kombinuju pocepane farmerke i u njima izgledaju fantastično.

Poluprovidni komadi

U ovom slučaju, mnogi su se složili da postoje prilike i mesta na kojima se nećete pojaviti u poluprovidnim ili potpuno providnim komadima. Na primer, jasno je kako ćete se pojaviti na poslu u odgovarajućim komadima. Međutim, dosta letnje odeće je u početku napravljeno od lakših materijala, bez gustog tkanja, pa stoga zaista nema potrebe da se poluprovidni komadi zabranjuju u ležernijim prilikama u kojima niko neće analizirati našu odeću.

Šta vi mislite o tome, slobodno komentarišite i iznosite vaša mišljenja.

Mi smatramo da bi ipak trebalo napraviti neku razliku u oblačenju između starije i ozbiljnije dame, u odnosu na oblačenje devojke.

Dosta muškaraca se slaže u tome da nije baš lepo videti tinejdžerku i damu u 40-im godinama da su obučene na isti način. Isto tako dosta muškaraca ima mišljenje da minići i kratki šorcevi nisu za starije dame.

Oblače se kao tinejdžerke, a kad se okrenu

Shutterstock

 

To svakako razumemo.

No što se konkretno tiče pocepanih farmerki, ne vidimo problem u tome da ih nose starije dame.

Naravno ako nisu previše pocepane. Tada ne izgledaju ukusno ni na mlađim, ni na starijim damama. U svemu treba imati meru.

Svakako da svoje oblačenje trebate prilagoditi i situaciji u kojoj ćete se naći, kao i ustanovi u kojoj se nalazite. Nedavno je baš jedna dama imala problem kada je u MUP otišla u pocepanim farmerkama, tu je doživela neprijatnosti kada su je upozorili da je neprikladno obučena, o tome su pisali neki portali.

Oblače se kao tinejdžerke, a kad se okrenu

Printscreen/TikTok

 

"Žena mora da stari dostojanstveno i ne treba da pokušava da izgleda kao karikatura. Vidim mnogo žena na ulicama koje imaju predugačku kosu, ekstenzije, i nose kratke suknje. Kada ih gledate otpozadi možete svašta da pomislite, ali kad vam se okrenu - pomislite, jao baba", rekla je svojevremeno slavna dizajnerka Karolina Herera.

Druga stvar koja je nedopustiva je "suludo" duga kosa ako imate preko 40

"Žena mora da stari dostojanstveno i ne treba da pokušava da izgleda kao karikatura. Vidim mnogo žena na ulicama koje imaju predugačku kosu, ekstenzije, i nose kratke suknje. Kada ih gledate otpozadi možete svašta da pomislite, ali kad vam se okrenu - pomislite, jao baba", rekla je Karolina Herera .

 

Komentari (0)
Loading