Zaboravite na skupe pilinge, sami možete da ga napravite: Sve sastojke imate u kuhinji

Olja Jelić Vesti 22.07.2023 22:25 0

Umesto da kupujete skupe pilinge, vrlo lako možete napraviti prirodni od sastojaka koje imate kod kuće

Piling

Shutterstock

Možete li se setiti kada ste poslednji put uradili dobar piling tela? Reč je o ritualu koji iz nekog razloga često preskačemo u svojoj nezi kože, a koji zapravo ima brojne benefite kada je u pitanju zdravlje kože, pa čak i njen izgled, stoga je pravo vreme da ukradete nekoliko minuta u toku dana za sebe i priuštite sebi pravo spa iskustvo pilingom koji ste sami napravili!

maska

Shutterstock

 

 

U nastavku smo izdvojili recept za odličan piling koji će vašoj koži pružiti blagu eksfolijaciju i hidrataciju, a koja će nakon upotrebe biti meka, ujednačena i elastična.

Sastojci:

1 šolja smeđeg šećera
½ šolje maslinovog ulja
1 kašičica meda
½ kašičice mlevene kafe

Priprema:

U posudi pomešajte smeđi šećer i mlevenu kafu. Šećer će nežno eksfolirati kožu, dok će kafa pružiti antioksidanse i poboljšati cirkulaciju. Zatim dodajte maslinovo ulje i med u smesu. Maslinovo ulje će hidrirati kožu, dok med ima antibakterijska svojstva i pomaže u održavanju vlažnosti. Po želji, možete dodati nekoliko kapi esencijalnog ulja radi aromaterapijskih benefita i dodatne mirisne note, ali ne preporučujemo ovaj korak u nezi osetljive kože zbog potencijalnih iritacija. Dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu.

Piling

Shutterstock

 

Pre nanošenja pilinga, operite telo mlakom vodom kako biste otvorili pore, a zatim nanesite pripremljenu smesu na vlažnu kožu tela i nežno masirajte kružnim pokretima. Fokusirajte se na grublje delove kože kao što su lakat, koleno i peta. Nakon nekoliko minuta masaže, isperite piling toplom vodom i osušite kožu tapkanjem peškirom. Obavezno nanesite hidratantnu kremu kako biste zadržali optimalan nivo hidratacije kože.

 

Komentari (0)
Loading