Prirodno sušenje kose ipak nije tako zdravo: Stručnjakinja razbila zabludu i otkrila zašto je fen važan

Olja Jelić Vesti 27.06.2023 21:35 0

Mnogi tokom leta ostave kosu da im se sama prirodno osuši nakon pranja, pogotovo jer uređaji poput fena mogu oštetiti dlaku.

Sušenje fenom

unsplash.com

Međutim, stručnjakinja i kozmetičarka Ebi Jang kaže da ne bi baš trebali dopustiti kosi da se sama osuši bez upotrebe fena.

Napravila je o tome video na TikToku i rekla da sušenje kose prirodnim putem ipak nije tako zdrav i tvrdi da ono može biti puno gore za kosu od korišćenja fena.

- Nikada više nećeš sušiti kosu bez fena nakon što ti ovo kažem - rekla je i otkrila da je proučila istraživanje koje je objavljeno 1981. Napomenula je i da je ova naučna studija predstavljena na godišnjem sastanku Američkog društva hemičara za ulja.

 

 

 

- U tom dnevniku sam pronašla jednu od najneverovatnijih rečenica o kosi koju sam ikada pročitala. Piše da kosa prirodno osušena gubi svoj volumen ili masnoću sporije nego ona osušena fenom. Dakle, ako ste se ikada zapitali zašto vam se čini da vam se kosa ne masti toliko kad je sušite fenom nego kad je sušite prirodno ovo je razlog zašto - objašnjava.

Ebi kaže da kada pustite kosu da se prirodno osuši, volumen se gubi sporije, zbog čega kosa brže izgleda masno i prljavo. Zato je predložila da 80 posto svoje kose osušite prirodno, a fen za kosu koristite samo za koren, tako i ona radi.

Jedan korisnik je rekao: "Ovo objašnjava zašto mi je kosa uvek prljava kad je pustim da se osuši prirodno".

Drugi je dodao: "To je istina! Uvek sam se pitala zašto imam više dana čistu kosu kad je osušim fenom! Ali nemam vremena to raditi svaki put", piše "Daily Star".

Komentari (0)
Loading