"Začarane obrve" su novi trend u svetu lepote: Dajte mašti na volju i podignite vaš stil šminkanja na sledeći nivo

Olja Jelić Vesti 17.06.2023 19:25 0

Pravilo je da nema pravila. I to je činjenica, pogotovo kada je reč o trendovima u svetu lepote. Svedoci smo povratka mnogih trendova, ali stvar je u tome da je sve izmešano, prihvatljivo i da se zaista nosi sve.

Začarane obrve

Printscreen/Instagram

Generacija Z i TikTokeri redovno nam serviraju neobične ideje za šminkanje, pa je tako poslednji trend fokusiran na obrve koje više nisu samo lepo oblikovane, nego i neobično ukrašene.

Privlačenje pažnje na neočekivane načine i više je nego dobrodošlo, a pravilo je da pustimo mašti da nas odvede u kojem god smeru. Evo kako možete da ukrasite obrve i podignete vašu šminku na viši nivo:

Isticanje obrva tušem u boji

Za one koji su apsolutni početnici kada je neobično šminkanje u pitanju, jedan jednostavni potez tušem ispod samih obrva u nekoj vibrantnoj nijansi je odlična ideja za eksperimentisanje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Star (@yagirlstar)

 

Podcrtavanje obrva tušem, senkom ili olovkom u boji može da bude zanimljiv i neočekivan način za privlačenje pažnje na oči i naglašavanje njihove boje.

Koju boju ćete da oderete zavisi isključivo od vaših želja.

Počinite popunjavanjem i oblikovanjem obrva kao što to i inače radite, a potom odaberite olovku u boji, tuš ili senku za oči kako biste povukli liniju uz samu ivicu obrva, pazeći da boja ne pređe u dlačice.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Star (@yagirlstar)

 

Ukoliko je potrebno, uredite ili stanjite liniju pomoću šiljatog štapića umočenog u micelarnu vodu ili sredstvo za skidanje šminke, a da biste naglasili liniju, za kraj je podcrtajte mat korektorom u boji koja odgovara tonu kože, a to će liniju da učini strožom, oštrijom i čistijom.

Začarane obrve

Jedan od najjednostavnijih, najlakših i najsuptilnijih načina da isprobate trend ukrašavanja obrva je dodavanjem kamenčića.

Gotovo da ne postoji prilika u kojoj će ovaj izgled da bude neprimeren, a obrve koje izgledaju kao da su posute dijamantima jedan su od najpopularnijih načina ukrašavanja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Star (@yagirlstar)

 

Da biste postigli ovaj izgled, jedna opcija je da za početak oblikujete i uredite obrve na uobičajeni način, a druga, za hrabriji efekt, da prigušite prirodnu boju obrva korektorom kako biste stvorili veći kontrast.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Doniella Davy (@donni.davy)

 

 

Možete da aplicirate samolepljive ukrase ili one na kojima nema lepka i na koje je potrebno da se doda mala tačka lepka za trepavice, bilo vrhom ukosnice, čačkalicom ili bilo kakvim drugim sličnim alatom.

 

Komentari (0)
Loading