Ako pripremate veće i starije lignje, pre prženja je dobro da ih malo prokuvati da bi omekšale. Osim lignji, za ovaj nam recept vam je potrebno još brašno, ulje i so, a gotove lignje poprskajte limunovim sokom te ih poslužite uz salatu.
Otkrivamo vam kako da pripremite perfektne lignje:
Lignje prvo treba da očistite, izvadite im providnu kost iz trupa te ih dobro operite. Potom ih iseckajte na kolutove i dobro prosušite kuhinjskim ubrusom. Tako osušene uvaljajte ih u brašno i pecite u vrelom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. NAravno, pazite da se ne prže predugo!.
Da bi se lignje sa svih strana ravnomerno prekrile brašnom, uvaljate ih u brašno u plastičnoj kesi ili posudi s poklopcem pa ih tako uvaljane rastresite u situ da biste skinuli višak brašna koji često zagori pri prženju.
Pržene lignje poslužuju se tople, dok im je meso još mekano.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.