Nošenje pudera leti ume da bude prava noćna mora: Pet zamena koje savršeno pokrivaju nepravilnosti za blistav i ujednačen ten

Olja Jelić Vesti 10.06.2023 18:35 0

Ukoliko se pitate šta nositi umesto pudera, donosimo vam pet alternativa.

Šminka

Shutterstock

S toplijim vremenom stižu i nove muke za zaljubljenice u šminku, i uopšteno, sve one koji bez pudera ne izlaze iz kuće. To uglavnom znači minimum još jedan dodatak u torbici tj. puder za setovanje jer nema šanse da ne "prosijamo" u toku dana. 

Takođe, s porastom temperature mnogi izbegavaju teške proizvode koji zapušavaju pore i koji lako mogu da izgledaju neuredno kada se znojimo. Oni koji ne vole tečni puder, lako ga mogu zameniti sa pet alternativa koje će vam i dalje dati željenu pokrivenost, ali će zahvaljujući formuli biti daleko prijatniji za nošenje. 

1. Tonirana krema

Ovo je možda i prvo čime biste mogli da zamenite puder. Ne samo da tonirane kreme hidriraju lice, već i ujednačavaju ten i daju svežinu. Neretko sadrže i skincare sastojke koji pomažu da vaša koža blista čak i sa šminkom, a ujedno i sadrže zaštitni faktor što je veoma bitno.

lice

Shutterstock

 

2. BB i CC krema

Za one kojima treba nešto više pokrivenosti, tu su BB i CC kreme. BB je skraćenica za "blemish balm", a CC za "correcting cream", te su dobar izbor ukoliko imate flekice ili bubuljice.

Šminka

Shutterstock

 

3. Tonirani serumi

Ovakvi proizvodi noviteti su na beauty tržištu, ali su sve popularniji iz dana u dan. Sa toniranim serumom vi dobijate i sastojke za negu poput hijaluronske kiseline i slično, i pokrivenost koju daje tečni puder. Odlikuje ih lagana formula obogaćana pigmentom koja se lako blenda i daje koži sjaj.

Nošenje pudera leti ume da bude prava noćna mora: Pet zamena koje savršeno pokrivaju nepravilnosti za blistav i ujednačen ten

Shutterstock

 

4. Tonirane SPF kreme

Kreme sa zaštitnim faktorom najbitniji su korak u nastojanju da sačuvate mladolikost i zaštitite kožu od štetnog zračenja Sunca. Zato ne čudi što je sve više toniranih SPF krema na tržištu koje spajaju dnevnu kremu, zaštitni faktor i puder u jednom proizvodu.

5. Mineralni puder

Ovako nešto idealno je za one koji imaju masnu i problematičnu kožu. Izuzetno je bitno da birate mineralne, a ne obične pudere u kamenu, jer sadrži sastojke koji neće dodatno iritirati kožu. Mineralni puderi daju odličnu pokrivnu moć, a možete ih naneti bjuti blenderom ili četkom, matira i drži "masnoću" pod kontrolom, pogotovo na T-zoni.

puder

Shutterstock

 

 

Komentari (0)
Loading