Koja je idealna veličina ženskih grudi: Velike "ne piju vodu", ovakav izgled je najprivlačniji

Slobodanka Ćorić Vesti 05.06.2023 14:54 0

Studija objavljena u časopisu "Plastic and Reconstructive Surgery " proučavala je šta to grudi čini idealnima po veličini, ali i po proporcijama

Koja je idealna veličina ženskih grudi: Velike "ne piju vodu", ovakav izgled je najprivlačniji

Shutterstock

Jedan od glavnih atributa i odlika ženstvenosti jesu upravo grudi. Ima ih raznih oblika i veličina, od malih, velikih, preko izduženih, pa sve do atletskih i onih predimenzionalnih. Iako je svaka žena posebna na svoj način, mnoge zanima jedno - koja je zapravo idealna veličina ženskih grudi?

Studija objavljena u časopisu "Plastic and Reconstructive Surgery " proučavala je šta to grudi čini idealnima po veličini, ali i po proporcijama.

Tako su naučnici sa Univerziteta u Njujorku otkrili da su grudi srednje veličine s većim volumenom u gornjem delu zaslužile najveću ocenu u poređenju s drugim grudima. Naime, kako bi prikupili podatke, istraživači su pregledali slike 25 ženskih grudi. Žene na fotografijama, prosečne dobi od 47 godina, imale su estetsku ili rekonstruktivnu operaciju dojki između 2009. i 2019. godine. U anketi je učestvovalo 1.021 ispitanik, od kojih su 52 % činile žene. Njima su prikazane dvodimenzionalne fotografije grudi te je od njih zatraženo da procene njihovu privlačnost.

"U ispitivanju velike i raznolike populacije, utvrđeno je da su grudi umerene veličine s punijom gornjom polovinom imale veće rezultate privlačnosti", napisali su istraživači.

Inače, punoća gornjeg dela odnosi se na volumen grudi iznad bradavica. Većina grudi dobila je ocenu 2,5 od 5, ali prvih pet parova imalo je prosečnu ocenu 3,1. Razmak između bradavica takođe je bio uži, grudi su bile postavljene bliže jedna drugoj, a udaljenost od bradavice do pregiba ispod dojke bila je kraća.

 

Komentari (0)
Loading