Sjajna kosa tokom leta nije nikakva magija: Uz par korisnih saveta zaštitite je od prejake sunčeve toplote

Vesti 04.06.2023 17:45 0

Ukratko, zaštita od sunca, hidratacija, izbor pravih frizura i redovna nega su ključni faktori za očuvanje zdrave kose tokom leta. Obratite pažnju na ove savete i uživajte u suncu bez brige o svojoj kosi

kosa

Shutterstock

 

Leto je vreme kada uživamo u suncu, moru i toplom vremenu. Međutim, visoke temperature i izloženost suncu mogu imati negativan uticaj na našu kosu. Da biste očuvali zdravu i sjajnu kosu tokom leta, evo nekoliko korisnih saveta.

Zaštita od sunca:

Kao što štitimo kožu od sunčevih zraka, isto tako treba da zaštitimo i kosu. Koristite proizvode za kosu sa SPF zaštitom ili nosite šešir, kačket ili maramu kako biste zaštitili kosu od direktnog sunčevog zračenja.

Hidratacija kose:

Visoke temperature i sunce mogu isušiti kosu, pa je važno održavati hidrataciju. Koristite hidratantne šampone, regeneratore i maske za kosu bogate hidratantnim sastojcima kao što su kokosovo ulje ili shea puter.

Izbor frizura:

Tokom leta izbegavajte preterano korišćenje toplote na kosi kao što su pegle za ravnanje ili figara za uvijanje. Umesto toga, iskoristite prirodnu teksturu kose ili se odlučite za frizure poput punđi, pletenica ili šešira koji će dodatno zaštiti kosu.

Redovno pranje:

Nakon izlaganja suncu, moru ili bazenu, operite kosu kako biste uklonili ostatke soli, hlorida ili proizvoda za zaštitu od sunca. Koristite blage šampone koji neće isušiti kosu i izbegavajte prečesto pranje koje može ukloniti prirodna ulja sa vlasišta.

Hranljivi tretmani:

Povremeno koristite hranljive tretmane za kosu kao što su ulja ili serumi kako biste dodatno nahranili i obnovili kosu. Ovi tretmani će pomoći u održavanju zdravlja kose i sprečiti njeno isušivanje.

Izbegavajte agresivne hemijske tretmane: Tokom leta, izbegavajte agresivne hemijske tretmane kao što su farbanje ili trajna ondulacija. Ovi tretmani mogu dodatno oštetiti kosu koja je već izložena stresu od sunca.

 

Komentari (0)
Loading