Masaža lica kao zamena za botoks: Sve je popularnija joga lica koja vešto utiče na bore

Olja Jelić Vesti 03.06.2023 08:00 0

Pitate se kako usporiti starenje kože bez botoksa? Rešenje se krije u masaži koja efektno deluje na bore.

lice

Shutterstock

Ukoliko želite jedru i zategnutu kožu sa manje bora, a mislite da je ovako nešto moguće samo uz pomoć botoksa, varate se. Reč je o jogi lica, odnosno masaži lica, koja je sve popularnija poslednjih godina. 

Kreatorka "Face Yoga" metode, Fumiko Takatsu, tvrdi da par minuta dnevno podiže i tonira kožu lica. Ipak, osim fizičkih benefita, ne smeju se zanemariti oni psihološki.

Joga lica sastoji se od serije vežbi za toniranje i jačanje mišića lica. Vežbe uključuju uvijanje jezika kako bi vibrirajući zvuci i pojačano zevanje uposlili mišiće vilice. Ove vežbe uključuju i mnogo glasnog smejanja i slanje poljubaca. Opuštanje lica je važan deo joge, jer je ono indikator napetosti u ostatku tela.

Bore na čelu

U ovoj vežbi potrebno je podignuti obrve u položaj kao da se čudite, ali pritom nemojte previše naborati čelo. Zatim, iznad svake obrve stavite kažiprst i nastojte sprečiti dalje podizanje vašeg čela. Ovu vežbu ponovite četiri puta.

Bore ispod očiju

Otvorite oči, a kažiprstom i srednjim prstom pritisnite kapak i pritom pokušajte zatvoriti oči, a u isto vreme nežno rastežite kožu podočnjaka. U tom položaju ostanite pet sekundi, a sve morate ponoviti barem četiri puta.

lice

Shutterstock

 

Bore oko usana

Za početak, maksimalno opustite sve mišiće na licu. Zatim duboko udahnite i naduvajte svoje obraze, koliko god možete. Vazduh zadržite oko pet sekundi, a zatim ga lagano ispustite. I ovde su vam takođe potrebna četiri ponavljanja.

Masaža lica kao zamena za botoks: Sve je popularnija joga lica koja vešto utiče na bore

Shutterstock

 

Slab tonus mišića lica i vrata

U ovoj zadnjoj vežbi istegnite vrat i otvorite usta, kao da ćete zagristi neko voće. Pritom, lagano skupite vratne mišiće i brojite do petnaest, a zatim ih opustite, a nakon toga napraviti još barem tri ponavljanja.

 

 

Komentari (0)
Loading