Kako da posle nošenja KAPE kosa ne bude NAELEKTRISANA? Ovaj jednostavan i efikasan način će vam pomoći

Vesti 10.12.2021 08:50 0

Kapa u hladnim danima je obavezana i u to nema sumnje. Nažalost, nošenje kape kvari naše frizure. Nakon skidanja, kosa je ponekad čupava, a što je najgore, veoma je naelektrisana. Ali ima i dobrih vesti. Ova pojava se može sprečiti ili značajno smanjiti

Kako da posle nošenja KAPE kosa ne bude NAELEKTRISANA? Ovaj jednostavan i efikasan način će vam pomoći

Pexels/Ekaterina

Pokušaj da kosu ukrotite četkom ili češljem često pogoršava situaciju. Dobrodošli u zimsku stvarnost. Međutim, postoji mnogo načina da se ova tendencija smanji. Ponekad smo sami krivi i doprinosimo elektricitetu.

Vredi znati da su suvi i oštećeni pramenovi skloniji statičkom elektricitetu. Poboljšanje njihovog stanja kroz odgovarajuću negu smanjuje se ovaj problem. Pomoći će i ulja koja stvaraju zaštitni sloj na površini kose. I

Četke i češljevi mogu povećati ili smanjiti elektricitet u kosi. Ako se oslobodite plastičnih četki u korist onih od drveta, brzo ćete primetiti poboljšanje . I, naravno, redovno čistite četke i češljeve .

Od velikog značaja je i materijal od kojeg se prave naše kape, šalovi, džemperi i posteljina. Imaju blizak i dug kontakt sa kosom i mogu povećati pojavu statičkog elektriciteta. Ovde definitivno pobeđuju prirodna vlakna kao što su vuna, pamuk, saten i svila. Međutim, izbegavajte sintetičke. A ako to ranije niste uradili, počnite da koristite omekšivač. Ne samo da im daje lep miris i mekoću, već ima i antistatički efekat.

 

Komentari (0)
Loading