Rumenilom do užeg i podignutijeg izgleda lica: Šminkeri otkrivaju mesto nanošenja koje odgovara vašim crtama

Vesti 30.05.2023 16:00 0

Rumenilo je poput čarobnog štapića - menja oblik lica u zavisnosti od mesta gde ga nanesete.

Rumenilo

Shutterstock

Danas, uz pomoć šminke možete dobiti podjednako dobar efekat i bez "noža", ali naravno, samo ako znate kako da "mapirate" određene delove lica.

Naime, svako ko bar malo uživa u šminkanju, svestan je transformativne moći koja ona ima. To ne znači nužno velike količine proizvoda na licu, već o iluziji koja se postiže pravom tehnikom.

Šminka

Shutterstock

 

Igra senčenja i boja, je ključna za suptilne optičke varke, a ovoga puta reč je o pozicioniranju rumenila i načinu na koji on igra ulogu u vizuelnoj promeni oblika našeg lica.

Različito nanošenje rumenila postiže različite efekte

Koliko god mislite da je za ovo potrebna neka posebna veština, brzo ćete da shvatite da to nije tako.

Često govorimo o tome da pronađemo proizvode ili način šminkanja koji najviše odgovara nama i našem licu. 

Nije čudno ako u različitim situacijama, različita primena šminke postiže baš ono što smo želeli u tom trenutku. Nekad želimo da zategnutiji izgled lica, dok u drugim momentima želimo više mladalački izgled mekanih, okruglih obraza. Sve se svodi na poziciju nanošenja rumenila.

Rumenilom do užeg i podignutijeg izgleda lica: Šminkeri otkrivaju mesto nanošenja koje odgovara vašim crtama

Shutterstock

 

U poslednje vreme smo na društvenim mrežama videli dosta video objašnjenja koji su to sve različiti načini nanošenja rumenila, i koji oni vizuelni efekat imaju na oblik našeg lica.

Postavljanje rumenila više na našim obrazima i gotovo sve do obrve, vizuelno će da zategne i izduži naše lice. S druge strane, rumenilo nanešeno više ka centru lica, vizuelno će da ga skrati i daće efekat izgleda punijih, okruglih obraza.

 

 

Ako ipak želite da date osećaj svežeg preplanulog lica, kao da ste samo malčice bili na suncu duže nego što je trebalo, rumenilo nanešeno tačno ispod očiju i preko nosa postići će upravo to. Pronađite tehniku koja vam najviše odgovara i uživajte u jednostavnim transformacijama.

Komentari (0)
Loading