Za tanku i masnu kosu idealni su uvijeni krajevi: Sara Jo takvu frizuru iznosi na savršen način, dobija na volumenu

Vesti 25.05.2023 21:51 0

Ako imate tanku kosu i želite dodati volumen bez skraćivanja dužine, frizura s uvijenim krajevima kose je savršen izbor. Otkrijte kako jednostavno napraviti ovu popularnu frizuru kod kuće i dati vašoj kosi svež izgled i volumen koji će oživeti vašu frizuru

Za tanku i masnu kosu idealni su uvijeni krajevi: Sara Jo takvu frizuru iznosi na savršen način, dobija na volumenu

Printscreen/Instagram

 

Za žene sa tankom kosom, pronalaženje frizure koja daje iluziju volumena može biti izazov. Međutim, dobra vest je da postoji jednostavno rešenje koje vam omogućava da održite dužinu kose dok dodate toliko potreban volumen. Frizura sa kovrdžavim krajevima je popularna opcija koja se vraća iz prošlosti i donosi svež izgled koji će oživeti vašu kosu. 

 


Kako napraviti frizuru sa uvijenim krajevima?

Priprema

 Operite kosu šamponom i nanesite regenerator ili masku za kosu kako biste je nahranili i omekšali. Isperite kosu hladnom vodom da zatvorite zanoktice i dodate sjaj. Nanesite proizvod za stilizovanje. Nanesite penu za volumen ili sprej na korene da biste stvorili dodatnu punoću.

Sušenje

Osušite kosu pomoću difuzora ili fenom na umerenoj temperaturi. Nagnite glavu nadole i usmerite vazduh ka korenu vaše kose da biste podigli koren i dali volumen.

Priprema za uvijanje

Podelite kosu na nekoliko delova. Uzmite jedan pramen kose i nanesite sredstvo za zaštitu od toplote da biste zaštitili kosu od oštećenja.

Uvijanje kose

Okrenite vrh kose oko pegle za uvijanje ili pegle. Zadržite nekoliko sekundi, a zatim pažljivo otpustite uvijač i ostavite kosu da se ohladi pre nego što je dodirnete.

Ponovite postupak

Ponovite korak 5 sa ​​ostatkom kose, uvrćući krajeve u željenom pravcu da biste postigli željeni stil. Završni detalji: Kada završite sa uvijanjem, lagano protresite kosu prstima da biste razdvojili kovrdže i stvorili prirodan izgled. Ako je potrebno, dodajte malo laka za kosu kako biste osigurali trajnost frizure.

Zašto su uvijeni vrhovi idealni za tanku kosu? Frizura sa uvijenim krajevima daje iluziju punoće i volumena. Kada uvijete vrhove kose, stvarate teksturu i pokrete, što daje utisak gušće, bogatije kose. Uvijeni vrhovi takođe reflektuju svetlost na različite načine, stvarajući sjaj i dodatnu dimenziju. Ova frizura je posebno pogodna za tanju kosu koja inače izgleda beživotno i ravno. Dodavanje volumena uvijenim vrhovima može u potpunosti da transformiše izgled vaše kose, čineći je punijom i zdravijom.

Komentari (0)
Loading