Jedna kozmetička procedura je koštala 15 godina KARIJERE: Bila je NAJLEPŠA manekenka sveta, a nakon što su je doktori UNAKAZILI, ona se povukla sa javne scene

Vesti 15.05.2023 19:00 0

Jedna od najpopularnijih manekenki devedesetih godina, Linda Evangelista postala je žrtva nuspojava tretmana kriolipolizom, koja ju je toliko unakazila da se povukla iz javnog života

Jedna kozmetička procedura je koštala 15 godina KARIJERE: Bila je NAJLEPŠA manekenka sveta, a nakon što su je doktori UNAKAZILI, ona se povukla sa javne scene

EPA

Sada pokušava da upozori druge žene na posledice popularnog postupka, jer se „poboljšanje” lepote isplatilo ne samo gubitkom posla, već pre svega depresijom.

U septembru 2021, Linda Evangelista je objavila post na društvenim mrežama u kome je priznala da je trajno deformisana kozmetičkom procedurom zvanom kriolipoliza, koja uključuje uklanjanje sala na odabranim delovima tela, kome se podvrgla pre pet godina.

Ovaj tretman se sastoji u zamrzavanju masnih ćelija. One umiru, a zatim ih telo prirodno izlučuje.

Međutim, kriolipoliza je imala suprotan efekat i Evangelistino telo je doživelo neželjenu reakciju, što je rezultiralo povećanjem broja masnih ćelija, a ne smanjenjem. Zbog toga se manekenka povukla iz profesionalnog i javnog života.

Evangelista zahteva obeštećenje

Nažalost, popularnu manekenku niko nije upozorio da se takvi neželjeni efekti mogu pojaviti. Da bi se ove komplikacije ispravile, ona je podvrgnuta još dve operacije, ali nažalost one nisu donele željeni efekat.

- Telesna mast je povećana, a ne smanjena. Tretman je nepovratno deformisao moje telo. Dve bolne operacije nisu dale ništa, a mediji me i dalje opisuju kao neprepoznatljivu ličnost - napisala je svetska modna zvezda.

Linda nije prestala da se podvrgava dodatnim tretmanima. Manekenka je tražila 50 miliona dolara od kozmetičke kompanije koja joj je radila kriolipolizu. Prema rečima Evangeliste, kompanija je bila nemarna i nije obavestila nju o mogućoj pojavi neželjenih efekata.

Depresija

Lindu su, između ostalih, podržali poznate ličnosti kao što su Sindi Kravford, Gvinet Paltrov, Mark Jakobs, Helena Kristensen i Điđi Hadid.

Linda Evangelista je važila za jednu od najlepših žena na svetu. 

Kao rezultat izobličenja, ona je dobila depresiju i nije želela više da upoznaje ljude. Takođe je dala otkaz i povukla se iz javnog života.

U julu prošle godine, Evangelista je objavila post na društvenim mrežama u kome je objavila da se vraća na pistu nakon jednogodišnje pauze. U avgustu se manekenka pojavila na naslovnoj strani „Voga”, iako je priznala da su morale da se koriste specijalne trake da joj lice i vilica ne izgledaju deformisano. Mesec dana kasnije, Evangelista se vratila na modnu pistu nakon 15 godina pauze.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading