U svetu mode je poznata kao KRALJCA EKSCENTRIČNOSTI: Nosi komade vredne 100.000 evra

Vesti 11.04.2023 15:40 0

Ona je umetnica i kreatorka. Ona je jedna od najneobičnijih osoba u svetu mode, koju su kolege smatrale fenomenom i modnim unikatom

U svetu mode je poznata kao KRALJCA EKSCENTRIČNOSTI: Nosi komade vredne 100.000 evra

Profimedia

Dafne Ginis, naslednica poznate Ginisove porodice i bivša supruga grčkog milijardera Spirosa Niarčosa, poznata je u svetskim modnim krugovima kao kraljica ekscentričnosti. Njen stil se razlikuje od uobičajenog jer podseća na kraljicu vampira u odevnoj kombinaciji kreiranoj od strane najpoznatijih modnih kuća. Njen zaštitni znak je frizura koja je nastala greškom frizera, a koja naglašava njen vampirski izgled. Dafne kombinuje grubu kožnu i metalnu opremu sa ženstvenim elementima u vidu čipke i nabora, kao i sa metalnim rukavicama i manžetnama.

Dafne tvrdi da joj je sklonost ka avangardi donekle usadila druženje sa inovativnim umetnicima sedamdesetih godina. Kada je upitana kako je razvila takav jedinstven stil, odgovara da je odrasla u umetničkoj koloniji blizu Barselone, gde je imala Salvadoru Daliju za komšiju, što je uticalo na njen osećaj za modu od rane mladosti.

Iako ima mnogobrojne dizajnere za prijatelje, Dafne insistira na kupovini sopstvene odeće. Posebno interesantno i neuobičajeno je to što nikada ne pozajmljuje komade garderobe poput holivudskih glumica i smatra da je proces pozajmljivanja haljina za dodelu nagrada uvredljiv.

Dafne se ne smatra samo osobom, već institucijom, konceptom i filozofijom za sebe, a njen stil je jedinstven i izaziva divljenje.

Ona 24 sati dnevno nosi "couture" odeću. Ne kupuje ništa drugo. Neki komadi koje ima danas vrede i do 100.000 evra. Rani radovi Žana Pola Gotjera ili Džona Galijana su joj najdraži. Jednom je izjavila da se i po kući oblači u ručno rađenje komade koje ima i preko dvadeset godina, i kako se tako pravljena odeća nikada ne menja i ne propada. Zato valjda i vredi toliko.

Komentari (0)
Loading