Ovo je JEDINI lek za ispucale usne: Prestanite da bacate pare na BALZAME i kreme, potrebna su vam samo DVA sastojka za njihovu hidrataciju!

Vesti 19.01.2023 22:00 0

Kada dođu hladni dani, svi se sa ovim problemom susrećemo

Ovo je JEDINI lek za ispucale usne: Prestanite da bacate pare na BALZAME i kreme, potrebna su vam samo DVA sastojka za njihovu hidrataciju!

Printscreen/TikTok

Retko ko nema problem tokom zime sa ispucalim usnama. Istina je da kremice za negu i bazlami pomažu samo u kratkoročnom roku, čim prestanemo da ih koristimo usne budu još gore. 

Ipak, postoji spas za ovaj problem. 

Doktorka dermatologije i tiktokerka koja se na ovoj mreži predstavlja kao dr Drej, otkrila je najefikasniji tretman kod problema sa ispucalim usnama. 

Video je objavila na svom TikTok profilu i ukazala na greške koje mnogi prave, a jedna od njih je neprestana upotreba "specijalizovanih" i skupih balzama za usne. Po njenim rečima, sve što vam je potrebno su maslinovo ulje i vazelin. 

 

@drdrayzday Don’t pick at peeling lips. Instead use a drop of oil to soften the peeling skin, then apply petrolatum. #chappedlips #skincaretips #dermatologist #drdrayzday ♬ original sound - Dr Dray

 

- Nikada ne kidajte suvu kožu. Umesto toga, omekšajte usne uljem, pa na njih nanesite vazelin koji zadržava vlagu unutar kože i štiti je od negativnih uticaja okoline. To je to, nisu vam potrebni skupi balzami ni  šećerni pilinzi, oni će samo pogoršati situaciju", rekla je doktorka.

Ovaj video je dobio mnogo lajkova i pozitivnih komentara, te i mnogo zahvalnica jer im je kako kažu "otvorila oči". 

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading