Pet znakova da ODMAH morate kod frizera: Ako ih primetite, pravo je vreme da se OŠIŠATE

Vesti 17.01.2023 21:00 0

Da li umete da prepoznate pet znakova koji govore da je krajnje vreme da se ošišate?

Pet znakova da ODMAH morate kod frizera: Ako ih primetite, pravo je vreme da se OŠIŠATE

Pexels

Vrlo nepopularna rečenica kod devojčica "Samo da skratimo krajeve" često ostaje omražena i kada odrastemo. Nije da ne saosećamo i ne razumemo problem, ali nema nikakvog razloga da izbegavate makaze kada jednom pronađete frizera kom verujete. Šišanje na svaka dva meseca jeste uobičajena norma ali, baš kao i sve druge norme, ni ova ne važi uvek za sve.

Jednom kad se vlas ošteti do te mere da je kosa ispucala i rasvetalih krajeva, više nema nazad i makaze su jedino rešenje. Zato nemojte namerno razvlačiti vreme između redovnog skraćivanja krajeva čak i kada - posebno kada - puštate kosu.

Nije uvek lako odrediti tačno kada je poslednji trenutnak pre nego što krajevi nepovratno ispucaju i minimalno šišanje više neće rešiti problem. Ovo je individualna stvar i zavisi od tipa kose, njene teksture, ali i od toga da li je hemijski tretirana, njene dužine i slično, piše Buro247.rs. Evo kako da prepoznate znake upozorenja na vreme.

Rascvetali krajevi na sve strane

Ovo ne želite da čujete ali ako su vam se krajevi rascvetali, verovatno ste već zakasnili sa šišanjem i zato, ukoliko je ovo slučaj, osvežite krajeve šišanjem što pre. Odsecite dovoljno da ih skinete u potpunosti - ukoliko ovo ne učinite vrlo brzo će biti kao i da ih niste skraćivali i izgubićete na dužini, ponovo.

Krajevi su vam suvi, a koža glave masna

Ovo može da bude i do tipa kose ali ukoliko su vam krajevi konstantno jako suvi bez obzira na to koliko ih negujete, sigurno je da vam je potrebno šišanje. Kutikula dlake po dužini postaje sve suvlja i suvlja zato što dužina dobija manje prirodnih masnoća koje sa kože glave klize niz dlaku i štite je. Vremenom se oštećenja povećavaju, kosa se isušuje i postaje porozna, a jedini način da je popravite jeste šišanje. Možete ga malo odgoditi redovnim intenzivnim tretmanima, kako kod kuće tako i u salonu.

Kosa vam ništa "ne drži"

Oštećena porozna kosa je izuzetno teška za stilizovanje i ništa ne drži. Ukoliko želite da bude glatka i ravna, to je nemoguće izvesti zato što suva kosa izuzetno reaguje na vlagu, a dužina će otežati svaku frizuru pa se možete oprostiti i od volumena. Da ne biste džabe provodili vreme u stilizovanju, skratite krajeve.

Kosa je poprimila oblik trougla

Jedan pogled u ogledalo je sasvim dovoljan: ukoliko imate gustu kosu koja je valovita ili kovrdžava, a ona počinje da izgleda kao trapez i najviše volumena dobija u donjoj trećini, vreme je za makaze. Bez očajavanja molimo, dovoljno je i samo minimalno skratiti dužinu sve dok se stepenastim šišanjem osveži oblik.

Kosa je bez sjaja

Zdrava dlaka reflektuje svetlost (da, čak i ako je kosa svetlo-plava), a nedostatak sjaj je siguran znak da vam je potrebno šišanje. Tretmani i proizvodi na bazi ulja i silikona mogu vizuelno popraviti stvari ali samo na kratko.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading