Postoji način da sprečite prekomerno OPADANJE kose: Ovako ćete biti i DUŽA za nekoliko centimetara

Vesti 10.01.2023 09:55 0

Poslednjih nekoliko sezona kratka kosa i frizure poput šarmantnog boba su definitivno vodile reč u svetu lepote

kosa

Shutterstock

Međutim, polako osećamo da dolazi zasićenje i vraćamo se staroj želji za dugom, gustom i sjajnom kosom, što za mnoge predstavlja nedostižan san.

Kako unaprediti rast kose?

Iako se rast kose najčešće pripisuje genetici, to ne znači da ne možete da ubrzate njen rast, a osim nekoliko ključnih trikova koji nisu na odmet, podjednako je važno da se naoružate strpljenjem i odličnim proizvodima!

Ono što volimo kod duge kose su bezbrojne mogućnosti stilizovanja, tako da svaki dan možemo imati drugačiju frizuru i do beskonačnosti eksperimentisati sa njom.

Upornost i strpljenje su najvažniji kod puštanja kose, jer je to proces kojim se rezultati ne postižu preko noći, ali i pored toga možete ga bar malo ubrzati primenom sjajnih trikova koje kosa obožava.

Pravilna ishrana je ključna za rast kose

Kao i sve na našem telu, smanjeno opadanje, a brži rast kose je povezan sa pravilnom ishranom. Dakle, obogatite svoj dnevni jelovnik svežim povrćem i voćem, orašastim plodovima i namirnicama koje su bogate vitaminima, mineralima i zdravim uljima, poput ribe, što će umnogome uticati na izgled same dlake. Ako još niste započeli zdrave navike u novoj godini, ovo je zapravo odličan podsticaj za promene!

Piling temena barem jednom nedeljno

Štaviše, nega kože glave je podjednako važna i ne uključuje samo pranje kose šamponom i nanošenje hranljivog balzama. Najmanje jednom nedeljno potrebno je napraviti hranljivi piling koji će ukloniti sve nečistoće sa vlasišta i podstaći cirkulaciju. Piling možete napraviti sami, od sastojaka koje morate imati u kuhinji, a najpopularniji je svakako onaj od šećera i maslinovog ulja, koji pruža odličnu negu kože glave.

Izbegavajte grubo tretiranje kose

Takođe, ono što ne treba zanemariti je način na koji tretirate svoju kosu, koji može da je ošteti, a da toga niste ni svesni. Često vezivanje kose i njeno svakodnevno oblikovanje može dovesti do njenog proređivanja i lomljenja, zbog čega je šišanje neophodno.

Ono što je važno za rast kose su proizvodi koje imate u kolekciji za njenu negu, koji bi trebalo da budu nešto mekši, bez štetnih i agresivnih sastojaka, a nije na odmet da u svoju kolekciju uvrstite i proizvode koji imaju za cilj da podstiču njen rast.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading