Ni ne slutite kako izgledaju NAJBOGATIJE ŽENE NA SVETU: Jedna od njih je SRPKINJA, svi je pamte kao PEVAČICU i definitivno je najlepša

Vesti 02.11.2022 11:10 0

One imaju milione, mogu sebi da priušte najskuplje tretmane, odeću od najfinijih materijala i najmodernijeg kroja, pa se mnogi pitaju kako to izgledaju najbogatije žene na svetu

Ni ne slutite kako izgledaju NAJBOGATIJE ŽENE NA SVETU: Jedna od njih je SRPKINJA, svi je pamte kao PEVAČICU i definitivno je najlepša

Profimedia

 

1. Fransoaz Betankur Mejers – 65,9 milijardi dolara

Fransoaz Betankur-Majers, dugogodišnja predvodnica liste najbogatijih žena, prema proceni Blumbergovog indeksa, i dalje je na prvom mestu ove prestižne liste. Njeno porodično bogatstvo počelo je da se gomila početkom 20. veka kada je mladi hemičar Judžin Šuler razvio formulu za boju za kosu koju je nazvao Oréale.

Ostalo je istorija. L’Oréal grupa je danas kozmetički konglomerat s velikim portfoliom poznatih brendova kao što su Garnier, Kiehl’s, Yves Saint Laurent i Lancôme, a većinska vlasnica je Šulerova unuka, Fransoaz Betankur Majers.

Ni ne slutite kako izgledaju NAJBOGATIJE ŽENE NA SVETU: Jedna od njih je SRPKINJA, svi je pamte kao PEVAČICU i definitivno je najlepša

Profimedia

 

 

Nakon stravičnog požara u kom je stradala pariska katedrala Notr Dam baš ona je donirala preko 200 miliona dolara za njeno renoviranje.

2. Alis Volton – 61 milijarda dolara

Alis je 1992. godine nasledila akcije Volmarta od svog oca Sema Voltona koji je 30 godina ranije osnovao popularni lanac supermarketa. Tako se ona približila samom vrhu liste najbogatijih žena na svetu.

Živi u Teksasu okružena svojim konjima i vrednom kolekcijom umetnina.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OSXEM (@digiosxem)

 

Javnosti nije poznato da li je veliki filantrop ili ne jer se ne zna za njena veća humanitarna davanja.

3. Makenzi Bezos – 59,6 milijardi dolara

Makenzi je ceo svet upoznao kao suprugu Džefa Bezosa, najbogatijeg čoveka na svetu.

Ona se obogatila nakon najskuplje brakorazvodne parnice u istoriji čovečanstva, i to pošto ju je Džef prevario nakon 25 godina braka.

 

 

Makenzi je u razvodu “zaradila” akcije Amazona u vrednosti od 38,3 milijarde. Ali novac se za nju lepio i dalje.

Ono što je uništilo mnoge ljude širom sveta, njoj je donelo još para.

Naime, zbog korona-krize vrednost akcija znatno porasla, njeno bogatstvo se sada procenjuje na oko 60 milijardi dolara.

Ona se prošle godine pridružila velikoj inicijativi The Giving Pledge.

U okviru nje se ultrabogataši obavezuju da doniraju pola svog bogatstva humanitarnim organizacijama, ili tokom života ili kao testament.

4. Džulija Koh – 55,8 milijardi dolara

Džulija je tek nedavno dospela na listu najbogatijih žena sveta, nakon što je od pokojnog supruga, čuvenog industrijalca Dejvida Koha, nasledila milijarde.

 

 

Veruje se da joj je Koh prošle godine nakon smrti ostavio preko 53 milijarde dolara, navode Blumberg i Forbs, pišu na sajtu Howmuch.net.

Portparol kompanije Koh izjavio je ranije da su Kohove akcije kompanije ostale u porodici nakon njegove smrti, ali je odbio da pruži više detalja.

5. Žaklin Mars – 41,3 milijardi dolara

Ona ima 79 godina i poseduje trećinu Marsa, najveće svetske kompanije za proizvodnju slatkiša, koju je 1911. osnovao njen deda Frenk.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ccapybara (@ccapybara)


Radila je za porodičnu firmu skoro 20 godina i ostala u odboru do 2016.

 

Za nju danas kažu da je filantrop i navode kako je članica odbora Nacionalne opere Vašingtona i Nacionalne arhive.

Zanimljivo je što kompaniju Žaklin Mars znamo uglavnom po čokoladicama, ali oni su i jedan od najvećih proizvođača hrane za kućne ljubimce u Americi.

6. Sandra Meljničenko - 14,7 milijardi dolara

Američki magazin „Forbs“ objavio je listu najbogatijih ljudi, i ako je suditi po njihovim informacijama, Sandra Meljničenko je, defintivno, najbogatija Srpkinja. Naime, prema listi najbogatijih ljudi na planeti bogatstvo Andreja Meljničenka procenjuje se na 14,7 milijardi dolara i zbog toga zauzima 95. mesto prestižne liste.

 

 

Poznata je kao članice grupe „Models“. Udala se za ruskog industralijanca i tako postala najbogatija srpkinja na svetu.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading