Ako vam je kosa MASNA odmah nakon pranja, pravite KARDINALNE greške: Iskoristite KUHINJSKI sastojak za otklanjanje MRTVIH ćelija

Vesti 22.01.2023 19:31 0

Dubinsko pranje kose je tretman koji je vašoj kosi potreban, ukoliko želite da joj pružite najbolju negu. Za zdrav izgled vlasi, ovo ne smete preskočiti

kosa

Shutterstock

 

Nagomilavanjem hemijskih proizvoda za kosu u kojima vrlo često ima silikona i drugih supstanci, koji obični šamponi ne mogu ukloniti, dolazi do pojave brojnih oštećenja. Korišćenjem prirodnih preparata, svoju kosu možete dubinski oprati i bez poseta frizerskom salonu. Evo nekoliko predloga kako da to učinite.

Morska so za dubinsko pranje kose

Kosu i kožu glave možete dubinski očistiti i uz pomoć morske soli. Njena upotreba naročito se preporučuje osobama, čija kosa je masna. Za ovakav vid dubinskog pranja, biće vam neophodan i šampon za dubinsko pranje, jer će se morska so u ovom slučaju, koristiti samo kao dodatak tj. poslužiće da bi se efekat šampona pojačao.

Morsku so i šampon, pomešajte u odnosu 2:1. Utrljajte u kožu glave, a nakon toga isperite hladnom vodom.

Morska so pomešana sa vodom, odličan je piling za uklanjanje nečistoća i nakupljenih proizvoda za stilizovanje kose.

S obzirom da sadrži minerale poput: kalijuma, kalcijuma i natrijuma, morska so, podstiče cirkulaciju, sprečava opadanje kose i nastanak peruti.

Njenom upotrebom, uspećete da revitalizujete svoju kosu za vrlo kratak vremenski period.

Za pripremu će vam biti potrebno:

  • 2 kašike morske soli
  • 4 kapi ulja lavande
  • 1 supena kašika maslinovog ulja

Morsku so sipajte u činiju i dodajte joj nekoliko kapi ulja lavande. Sastojke promešajte pa nakon toga utrljajte u teme. Laganim pokretima prstiju masirajte kožu glave u trajanju od 5 -10 minuta. Isperite kosu hladnom vodom. Postupak ponavljajte, nečešće od jedanput mesečno jer čestom upotrebom može doći do isušivanja kose.

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading