SKANDAL na takmičenju lepote: Komisija ODLUČILA da će prestavnice Ukrajine i Rusije biti CIMERKE, a ovo je razlog

K.Ć. Vesti 09.10.2022 20:00 0

Miss Grand International je takmičenje lepote na Tajlandu čija je poruka ove godine da se suprotstavi "ratu i nasilju"

SKANDAL na takmičenju lepote: Komisija ODLUČILA da će prestavnice Ukrajine i Rusije biti CIMERKE, a ovo je razlog

Shutterstock

Organizatori su se odlučili za veoma neobičan - i većini neshvatljiv - potez. U zvaničnom saopštenju je navedeno da će učesnicie iz Rusije i Ukrajine biti smeštene ... u jednoj prostoriji, čime će biti simboličan primer pomirenja.

"Osećam bes i bol" – prokomentarisala je ukrajinska predstavnica Olga Vasiljev.

Mis Rusije i Ukrajine biće cimerke. Kontroverzna odluka

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OLGA VASYLIV (@olgavslv)

Svi "parovi" cimerka, objavljeni su u ponedjeljak na zvaničnim društvenim mrežama izbora za Miss Grand International. Međutim, nijedna odluka nije bila toliko kontroverzna kao ideja da se mis Ukrajine - Olga Vasiljev , stavi u istu prostoriju sa mis Rusije, Ekaterinom Astašenkovom . Ako se ova ideja finalizuje, misice će boraviti zajedno najmanje nekoliko nedelja. 

Tajlandsko takmičenje lepote sa porukom "mira i ljubavi"

„Stop ratu i nasilju“ ključna je poruka takmičenja za Miss Grand International 2022. Zanimljivo je da je ovogodišnja tema izabrana pre napada Rusije na Ukrajinu.

"Miss Grand International je međunarodno takmičenje lepote koje promoviše znanje i međusobno razumevanje u cilju kampanje za zaustavljanje ratova i nasilja u svetu", navodi se na sajtu.

Gledajući na društvenim mrežama Mis Rusije i Mis Ukrajine, ne primećujemo nikakve jasne izjave o ovoj situaciji. S druge strane, Vasiljev je, kao predstavnica Ukrajine, jasno izrazila svoje mišljenje o napadu Rusije na njenu otadžbinu.

"Zbog sveobuhvatne invazije na našu zemlju, mi Ukrajinci smo izgubili priliku da slobodno putujemo po svetu“, napisala je ona. "Postalo nam je teško da napustimo domovinu. Aerodromi su zatvoreni".

"Međutim, uprkos preprekama i trodnevnom putu – idem! Indonezija, dolazim! Znam da će to biti uzbudljiva avantura i još jednom ću moći da pokažem svetu našu ukrajinsku nepobedivost i lepotu" - rezimirala je Vasiljeva, što je takođe bilo isto što je ispričala u zvaničnim materijalima Miss Grand International.

Sve se, međutim, promenilo posle objavljivanja informacija o "cimerkama". Vasiljeva je jasno stavila do znanja da ne namerava da živi sa ruskom predstavnicom i smatra da je ideja skandalozna. Sama vest o toj ideji izazvala je u njoj "bol i bes".

"Ja sam za mir, za ljubav, prijateljstvo i podršku, ali ne za one kojima ne mogu da oprostim. Ne za one koji muče moju braću i sestre. Ne za one koji su oduzeli živote tolikom broju ukrajinskih kolega", nastavlja on.

"Ja sam važna! Moje mišljenje je važno! Moja osećanja su važna i moja Ukrajina je važna! Slava Ukrajini " – rezimirala je ona, apelujući istovremeno na deljenje ove informacije i apelujući na odbor takmičenja da promeni svoju odluku.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading