Stavite kremu za RUKE na kosu: Efekat će vas ODUŠEVITI, a ona će izgledati fenomenalno

K.Ć. Vesti 04.10.2022 15:00 0

Nanošenje kreme za ruke na kosu jedan je od trikova koje koriste francuski frizeri

Stavite kremu za RUKE na kosu: Efekat će vas ODUŠEVITI, a ona će izgledati fenomenalno

Shutterstock

Efekti mogu premašiti naša najluđa očekivanja, sa regeneracijom i ishranom pramenova u prvom planu. Međutim, trebalo bi da izaberete pravu kozmetiku. Koje sastojke treba da sadrži krema za ruke kako ne bi naškodila kosi? 

Nanošenje kreme na kosu je dobar način da joj pomognete, čineći je mekom, glatkom i prijatnom na dodir. Redovna upotreba proizvoda za negu ruke pomaže da se postigne efekat stakla. Pored toga, sprečava kovrdžanje i statiku u kosi.

Trik sa upotrebom kreme za ruke posebno će delovati u jesenjem i zimskom periodu , kada stavljamo kapu ili se umotavamo u šal, što najčešće uzrokuje grubu i nedisciplinovanu kosu. Korišćenje kreme za ruke će vam pomoći da ukrotite frizuru.

To je idealno rešenje za osobe sa tankom ili suvom kosom, jer je kozmetika ne opterećuje previše. Redovna upotreba kozmetike sa bogatim sastavom pomoći će u negovanju i regeneraciji oštećenih pramenova.

Krema za ruke za kosu - koju je najbolje izabrati?

Krema za ruke koju želimo da koristimo i na kosi mora biti bogata hranljivim materijama. Pre svega treba da sadrži humektante sa hidratantnim efektom, uključujući sastojke kao što su aloja, urea, glicerin i pčelinji vosak.

Dobra krema za ruke takođe treba da bude bogata emolijensima koji neguju strukturu kose. Iz tog razloga, vredi tražiti u sastavu shea puter, ulje makadamije ili kakao puter. Sastav kozmetike može da sadrži i vitamine dobre za kosu (A, C, E). Umesto kreme za kosu možemo koristiti i losion za telo, ali ne zaboravite da obratite pažnju na njegov sastav.

Stavljanje krene na kosu je jednostavan postupak nege. Samo iscedite malu količinu kozmetike na ruku, a zatim je temeljno rasporedite po kosi.

U slučaju oštećenih pramenova, možete staviti preko noći kremu za ruke na kosu, staviti kapu za tuširanje na glavu, a ujutru je oprati delikatnim šamponom. Ako želimo samo da zaštitimo krajeve od spoljašnjih faktora, samo utrljajte višak kreme koji je ostao nakon utrljavanja ruku u njih.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading