Od BRIJANJA dlake brže rastu? Stručnjaci su otkrili da li je u pitanju ISTINA ili MIT

Vesti 15.10.2022 17:00 0

Evo šta je prava istina

Od BRIJANJA dlake brže rastu? Stručnjaci su otkrili da li je u pitanju ISTINA ili MIT

Freepik

U današnje vreme postoji mnogo načina da se uklone dlačice sa tela, ali mnoge žene se ipak i dalje opredeljuju za klasičan brijač.

Svi znaju onu teoriju da nakon brijanja dlačice postaju tamne i debele, brzo rastu i sve ih je više. Ipak stručnjaci su rekli istinu o ovome.

U pitanju je mit!

- Da je to tačno, svaki muškarac bi trebao da obrije svoju glavu kada počne da ćelavi, kako bi mu se vratila kosa - kaže kozmetičar Džoi Taverniz.

Dermatolog Majkl Džejkobs potvrđuje da je reč o mitu koji napokon treba raskrinkati.

- Kada se brijete, praktično skraćujete dlačice, ne utičete na sam koren. A koliko su one tamne i jake zavisi isključivo od genetike - Dermatolog Majkl Džejkobs potvrđuje da je reč o mitu koji napokon treba raskrinkati.

Da malje brže rastu poste brijanja, jeste delimično istina, kada dlačice depilirate voskom, uklanjate ceo kore, zato mu je potrebno više vremena da izraste na površinu.

Od BRIJANJA dlake brže rastu? Stručnjaci su otkrili da li je u pitanju ISTINA ili MIT

Shutterstock

 

Brijanje, s druge strane, uklanja dlačice samo do površine kože, zbog čega im treba manje vremena da ponovo postanu vidljive na koži.

Depiliranje proređuje dlačice

Ova tvrdnja koju ste sigurno čuli mnogo puta može da bude tačna!

- Vremenom depilacija smanjuje volumen dlačica, u poređenju sa brijanjem. Malje počinju slabije da rastu i efekti depilacije traju duže -kaže dermatolog Džejkobs, dok kozmetičar nije baš sasvim saglasan.

- Depilacija može da umanji rast dlačica kod ljudi koji dugo uklanjaju malje na ovaj način, ali to nije ravilo. Jedini način da trajno smanjite rast dlačica je laserskim putem - poručuje on.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading