Novi TIKTOK trend može izazvati RAK KOŽE: Nikako ne smete raditi ovo sa KREMOM ZA SUNČANJE!

K.Ć. Vesti 24.07.2022 11:55 0

Iako tokom ovogodišnjeg toplotnog talasa sve više korisnika interneta radije traži načine da zaštite svoju kožu od sunca, pristalica sunčanja i dalje ima dosta

Novi TIKTOK trend može izazvati RAK KOŽE: Nikako ne smete raditi ovo sa KREMOM ZA SUNČANJE!

Pexels

Neki od njih koriste razne kozmetičke trikove kako bi dobili savršenu smeđu nijansu. Nažalost, neki od njih mogu biti opasni - kao što je ovaj najnoviji trend sa TikToka na koji stručnjaci upozoravaju.

Takozvani Life hack je predložila TikTokerka Miriam Mrovili, koja je ohrabrila svoje pratioce da pomešaju kremu za sunčanje sa vodom, a zatim "smešu" sipaju u bocu sa raspršivačem.

Miriam se prska mešavinom i pre i tokom procesa sunčanja, što po njenom mišljenju rezultira „prelepim preplanulim tenom“.

TikTok video koji prikazuje Miriam kako koristi mešavinu je pogledan preko 5,4 miliona puta, a mnogi pristalice su rekli da bi voleli da ga isprobaju.

Nažalost, ovo nije najbolja ideja.

Gde je problem? Mešajući SPF sa vodom i nežnim prskanjem kože njime, definitivno ne pružamo dovoljnu zaštitu!

"Ne, hvala. Vaša koža je vrednija nego što mislite - čuvajte je" - ističe jedan od korisnika u komentarima ispod snimka.

Slično mišljenje dele i dermatolozi i stručnjaci za negu kože:

"Savetujemo vam da ne testirate ovaj lajf hak . Takvo nanošenje kreme može dovesti ne samo do opekotina, već u široj perspektivi i do razvoja raka kože" - pišu stručnjaci sa portala JustMiLook, koji su govorili za sajt „Mirror”.

„Preporučujemo da nanosite SPF od 30 ili više i da ga nanesete najmanje 15 minuta pre izlaska na sunce“, naglašavaju. Važna je i količina proizvoda koju stavljamo na sebe.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading