Od sastojaka biće vam potrebno
- 1 šoljica ulja nevena
- 4 čajne kašike pčelinjeg voska
- 1 šoljica tople destilovane/pročišćene vode
- eterična ulja po izboru
U lonac sipajte vodu i podestie na nižu temperaturu. Za to vreme u staklenu posudu stavite ulje i pčelinji vosak.
Ovu posudu treba da stavite u lonac i dalje ostavite na nižoj temperaturi. Staklena posuda treba da stoji u vodi, sve dok ne primetite da su se ulje i vosak istopili.
Šoljicu mlake vode potom stavite u lonac kako bi se voda zagrejala na temperaturu blizu temperature smese ulja.
Ako imate termometar za vodu, ne bi bilo loše da njim izmerite temperaturu vode i smese ulja. Kada temperature budu iste (mogu da se razlikuju od 5-10 stepeni) i obe smese budu tople, biće vam potreban mikser. Ukoliko koristite eterična ulja, sada ih dodajte.
Vodu ćete polako sipati u smesu ulja sve vreme mešajući mikserom. Za to vreme se voda i ulje povezuju, a krajnji proizvod će biti kremaste teksture. Sada je vaša krema od nevena spremna. Možete je prebaciti u posudu koju ste prethodno pripremili za čuvanje.
Ovako spremljena krema trajaće do 30 dana. Čuvajte je u frižideru.
BONUS VIDEO