Od sastojaka biće vam potrebno
- 1 šoljica ulja nevena
- 4 čajne kašike pčelinjeg voska
- 1 šoljica tople destilovane/pročišćene vode
- eterična ulja po izboru
U lonac sipajte vodu i podestie na nižu temperaturu. Za to vreme u staklenu posudu stavite ulje i pčelinji vosak.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Ovu posudu treba da stavite u lonac i dalje ostavite na nižoj temperaturi. Staklena posuda treba da stoji u vodi, sve dok ne primetite da su se ulje i vosak istopili.
Šoljicu mlake vode potom stavite u lonac kako bi se voda zagrejala na temperaturu blizu temperature smese ulja.
Ako imate termometar za vodu, ne bi bilo loše da njim izmerite temperaturu vode i smese ulja. Kada temperature budu iste (mogu da se razlikuju od 5-10 stepeni) i obe smese budu tople, biće vam potreban mikser. Ukoliko koristite eterična ulja, sada ih dodajte.
Vodu ćete polako sipati u smesu ulja sve vreme mešajući mikserom. Za to vreme se voda i ulje povezuju, a krajnji proizvod će biti kremaste teksture. Sada je vaša krema od nevena spremna. Možete je prebaciti u posudu koju ste prethodno pripremili za čuvanje.
Ovako spremljena krema trajaće do 30 dana. Čuvajte je u frižideru.
BONUS VIDEO