Ulje ove biljke je JEDNO koje vam je potrebno za RAST KOSE: Rezultati su BRZO vidljivi, čak će usporiti pojavu SEDIH dlaka

M. G. Vesti 29.07.2022 20:00 0

Ruzmarinovo ulje fantastično je za brži rast kose, ali postoje određena pravila koja treba da ispoštujete.

Ulje ove biljke je JEDNO koje vam je potrebno za RAST KOSE: Rezultati su BRZO vidljivi, čak će usporiti pojavu SEDIH dlaka

pixabay

Kada je reč o rastu kose, činjenica je da magično rešenje ne postoji, ma koliko da biste voleli da preko noći dobijete gustinu i dužinu. Jedini način da brže vidite rezultate je da se pridržavate odgovarajuće rutine nege, a na tom putu mogu vam pomoći i eterična ulja.

Jedno od onih o kojima mreže bruje mesecima, i to s dobrim razlogom, je upravo ruzmarinovo koje vam zaista može dati kosu kakvu ste želeli, ali samo ako se pridržavate određenih pravila.

Naime, ruzmarinovo ulje je odlično i za tanku, beživotnu kosu, ali i onu koja se brže masti. Takođe, određena istraživanja su pokazala i da ruzmarinovo ulje utiče na pojavu sedih dlaka ali je sjajno i ako se mučite sa peruti.

Ruzmarin utiče na cirkulaciju i hrani folikulu dlake u samom korenu, a postoji nekoliko načina na koje ga možete koristiti. Jedno je zajedničko bilo da je u formi maske ili čaja za ispiranje - ukoliko zaista želite da vidite rezultate, morate biti redovni. Dakle, nema preskakanja tretmana, a uz to, stručnjaci savetuju da birate šampone bez sulfata i parabena, i da redovno masirate skalp masažerima.

Regenerator koji se ne ispira

Kosa će vam nakon njega biti sjajna i meka, a odlično je ukoliko imate perut ili vas skalp svrbi iz bilo kog drugog razloga.

Potrebno vam je:

- 1 kašika lista ruzmarina (ako nemate, alternativa je 15 kapi ulja od ruzmarina)
- 1 šolja vode
- Bočica sa raspršivačem

ruzmarin

pixabay

 

Priprema:

Skuvajte čaj, a listove ruzmarina ili kapi dodajte tek kad voda proključa. Ostavite da odstoji 10 minuta. Ukoliko ste koristili listiće tečnost će dobiti blago zelenu boju, a ukoliko ste dodavali ulje, ostaće bezbojna. Nakon što se ohladi, prespite čaj u bočicu i naprskajte celom dužinom nakon što operete kosu.

Oporavak oštećene kose toplim tretmanom

Ukoliko vam je kosa oštećena farbanjem i slično, topli tretman će potpuno regenerisati vlas.

Potrebno vam je:

- 3-4 kapi ulja ruzmarina za kosu

- 2 kašike baznog ulja (maslinovo, arganovo, ricinusovo, jojobino, bademovo i slično)
- zagrejan peškir
- kapa za tuširanje

Priprema:

Bazno ulje i ruzmarinovo zagrejte na tihoj vatri. Ne smeju da budu vreli već topli jer tada ruzmarin "otpušta" hranljive sastojke. Dobijenom mešavinom izmasirajte glavu. Nakon toga stavite kapu za tuširanje, a preko toga peškir koji ste zagrejali fenom. Najbolje je ostaviti sve da deluje makar pola sata. Isprerite što hladnijom vodom kako biste "zatvorili" dlaku. Nakon ovoga vam neće biti potreban regenerator, a savetuje se da ovo radite makar jednom nedeljno.

Pazite sa doziranjem ulja

Ruzmarinovo, kao i svako drugo eterično ulje nije dobro ukoliko se koristi u velikim dozama, te je zato savet da ga uvek razblažite s vodom ili koristite kako je navedeno, u formi čaja. Ukoliko želite da ga utrljavate dermalnim rolerima koji su još jedan od načina za stimulisanje rasta, samo je potrebno da ih pomešate sa nekim od gorepomenutih baznih ulja.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading