Ni malo se nećete nadimati, zbogom recite svim gasovima: Ovo je najbitniji trik za pripremu najboljeg pasulja, obavezno ga primenite

Izvor: Nedeljko Tišanović Vesti 20.01.2025 20:25 0

Mnogo će vam ovo pomoći!

pasulj

Shutterstock

Pasulj je jedan od omiljenih sastojaka u srpskoj kuhinji i sjajan je za dijetu zbog svog niskog sadržaja masti i kalorija. Pored toga, bogat je vlaknima, proteinima, folnom kiselinom, vitaminima B i vlaknima koja pomažu u snižavanju holesterola. Takođe, pasulj je prirodan izvor magnezijuma i gvožđa, te pruža energiju i antioksidativnu zaštitu.

Iako se često smatra da pasulj izaziva nadimanje i neprijatnosti u stomaku, postoji nekoliko trikova koji mogu pomoći da se to izbegne.

Jedan od najpoznatijih saveta je da se pasulj namoči pre kuvanja, bilo da to traje nekoliko sati ili da ga ostavite preko noći. Ovo pomaže u smanjenju nadutosti, jer tako pasulj gubi deo šećera koji može izazvati gasove u telu.

Pored toga, prilikom kuvanja možete dodati lovorov list, kim, majčinu dušicu, majoran ili đumbir. Ovi sastojci imaju svojstva koja sprečavaju stvaranje gasova i mogu poboljšati probavu.

Važno je i da pasulj kuvate na laganoj vatri i duže, jer brzo kuvani pasulj može izazvati više gasova. Preporuka je da ga kuvate dok ne proključa tri puta, a svakako je važno i da ga temeljno operete, čak i ako koristite pasulj iz konzerve.

Uz ove jednostavne trikove, možete uživati u omiljenom jelu bez neprijatnih posledica, a pasulj će i dalje ostati odličan izbor za vašu dijetu.



Bonus video: 

Komentari (0)
Loading