Ovaj napitak je blago za vašu kožu, održava je elastičnom: Većina ume da ga napravi, a dobija se tokom kuvanja jednog jela

Izvor: Nedeljko Tišanović Vesti 31.12.2024 11:11 0

Doprinosi mladolikom izgledu!

nos

Shutterstock

Za časopis Women's Health, Sonja Angelone, nutricionistkinja i glasnogovornica Akademije za ishranu i dijetetiku, kaže da supa od kostiju može biti rešenje za mladalački izgled, prenosi The Sun.

Tokom dugotrajnog procesa kuvaranja, hrskavica iz kostiju i vezivno tkivo mesa razgrađuju se u kolagen, koji ostaje u supi, odnosno temeljcu, čak i nakon što procedite povrće i meso — objašnjava Angelone.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Ovaj napitak, bogat kolagenom i hranjivim supstancama, smatra se odličnim za postizanje blistave kože i borbu protiv starenja. Kolagen iz supe od kostiju pomaže u očuvanju elastičnosti i hidratacije kože. S obzirom da je teško pronaći kolagen u namirnicama, supa od kostiju je sjajan način za očuvanje zdravlja kože.

Kako starimo, proizvodnja kolagena u telu usporava, posebno nakon sredine dvadesetih godina, a do šezdesete godine gubimo čak do 80% prirodnog kolagena.

Za pripremu supe biće vam potrebno meso s kostima, a najbrže se kuva piletina, dok govedina i janjetina zahtevaju duže vreme. Što duže kuvate, to je bolje. Nakon što odvojite meso s kostiju, propržite ga sa povrćem po izboru da pojačate ukus, a zatim prelijte sve vodom i stavite u lonac.

Možete dodati malo sirćeta kako bi se hrskavica lakše rastopila i oslobodila hranjive supstance — savetuje Angelone.

Nakon kuvanja, procedite meso i povrće i dobićete tekuće zlato – temeljac od kostiju. Može se koristiti za supe, variva i razna jela. Takođe, možete ga piti kao čaj ili kafu kad god poželite topli napitak.



Bonus video: 

Komentari (0)
Loading