Modni saveti poznate dizajnerke izazvali su bes kod mnogih: "Žene posle 30. ne treba da nose farmerke, a posle 40. dugu kosu"

Slobodanka Ćorić Vesti 28.10.2024 09:40 0

Karolina je sigurna da ništa ne stari ženu više od pretvaranja da je mlada

frizura

Shutterstock

Modna kreatorka Karolina Herrera izazvala je priličnu debatu u modnoj industriji svojom smelom tvrdnjom da se nošenje traperica nakon 30. godine i negovanje duge kose nakon 40. smatra “bez klase”. Poznata po svom elegantnom dizajnu i prefinjenom ukusu, Herrerin komentar pokrenuo je žustru raspravu o odeći koja odgovara uzrastu i ličnom stilu.

Ova 84-godišnja modna dizajnerka poreklom iz Venezuele zrači nepogrešivom elegancijom i gracioznošću koja je postala sinonim za njen modni brend već više od tri decenije. Njen izvanredan put do vrha visoko konkurentne modne industrije započeo je lansiranjem njenog brenda u Njujorku. Sada Karolina ima uglednu modnu kolekciju, brendiranu liniju, izuzetne parfeme i modne dodatke. S brojnim prodavnicama širom sveta, njen posao generiše milijarde dolara prihoda.

Karolina je sigurna da ništa ne stari ženu više od pretvaranja da je mlada. Naglašava važnost negovanja ličnog stila nakon dostizanja određenih godina: “Ne verujem u trendove jer trendovi čine da izgledate kao da nosite uniformu. Kada se pojavi neki odjevni predmet – odjednom svi izgledaju isto.”

Dizajnerka kaže: “Nikada ne nosite mini suknje. Mini suknja je za mlade devojke. Što se tiče bikinija, ostavila sam ih kad sam bila u kasnim 40-ima ili ranim 50-ima.” Takođe veruje da nošenje traperica nakon 30. “ne izgleda kako treba”, što je izazvalo priličnu reakciju njenih koleginica.

Karolina veruje da žene starije od 40 godina treba da imaju kratku kosu, inače izgledaju “bez klase”. Objasnila je: “Žena mora dostojanstveno stariti, a ne pokušavati da bude u godinama u kojima nije, ili će izgledati smešno. Vidim mnoge žene na ulici i, s leđa, izgledaju vrlo lepo sa svojom dugom kosom i svojim mini suknjama. Ali kada se okrenu – aargh, one su tako stare!”

Iako Karolina ne savetuje dugu kosu u 40-im, poznate ličnosti poput Džej Lo, Nikol Kidman ili Anđeline Džoli i dalje izgledaju zapanjujuće s dugom kosom, i teško je ne složiti se. Najvažnije je da se osećate udobno u svom telu i volite ono što vidite u ogledalu.

Ovladavanje ličnim stilom nije tako teško kao što se čini. Iako moda ima mnogo pravila, ne morate ih slediti. Međutim, možda biste želeli da obratite pažnju na uobičajene modne greške koje većina žena pravi.

Komentari (0)
Loading