Luksuz ili okrutnost? Jeziv kozmetički trend stigao u Srbiju, devojke stavljaju trepavice od nerca

Slobodanka Ćorić Vesti 24.10.2024 13:42 0

Razmislite pre nego što kupite – lepota ne mora biti na račun života

Devojka sa veštačkim trepavicama

Printscreen/Instagram

Proizvodnja trepavica od nerca često se odvija u vrlo teškim uslovima za životinje, koje žive u malim kavezima, a na kraju se često ubijaju, upozorava Animal Rescue Serbia.

U Srbiji, mnoge devojke koriste trepavice, a potražnja za onima od nerca naglo raste.

Na svom Instagram profilu, udruženje ističe:

– Luksuz ili okrutnost? Kolika je cena lepote i trepavica od nerca? Iako deluju glamurozno, iza njih se kriju mračne stvarnosti. Proizvodnja ovih trepavica često podrazumeva nehumane uslove za životinje, a proces sakupljanja krzna može biti veoma bolan i traumatičan.

Mnogi potrošači nisu svesni odakle potiču trepavice od nerca i ozbiljnosti etičkih dilema koje se s njima povezuju. Industrija lepote često zanemaruje poreklo svojih proizvoda.

Luksuz ili okrutnost? Jeziv kozmetički trend stigao u Srbiju, devojke stavljaju trepavice od nerca

Printscreen/TikTok

 

 

– Proizvođači i influenseri ih promovišu kao luksuzne i visokokvalitetne, što doprinosi njihovoj popularnosti. Neki brendovi koriste marketinške strategije koje naglašavaju "prirodnost" i "ekskluzivnost" bez objašnjenja o načinu proizvodnje – naglašavaju u udruženju.

Takođe, podsećaju na postojanje mnogih alternativa koje su cruelty-free, kao što su sintetičke trepavice, koje pružaju sličan izgled bez ugrožavanja životinja.

– Razmislite pre nego što kupite – lepota ne mora biti na račun života. Izaberite cruelty-free proizvode. Industrija lepote često ne ističe poreklo svojih proizvoda, a mnogi nisu dovoljno informisani o tome kako se trepavice od nerca prikupljaju i kakve posledice to ima za životinje – zaključili su.

 

Komentari (0)
Loading