Svi u ovome greše kad peru kosu: Frizerka otkrila šta treba uraditi da bi bila bujna i jaka

Vesti 21.10.2024 15:00 0

Deluje kao jednostavna radnja, ali frizerka kaže kako mnogi greše u jednom prilikom pranja kose.

žena

Shutterstock

Jedna frizerka je savetovala svoje pratioce na društvenoj mreži „X“ kako pravilno da peru kosu ako žele da bude jaka u bujna.  Ona se potpisuje kao „felicityynicole“ i objavila je video snimak u kojem je pokazala kako treba pravilno koristiti šampon.

Kako se pravilno šamponira kosa

Njena objava je sakupila više od 2.600 lajkova, a neke žene su u komentarima istakle da su prihvatile njen savet i da im se kosa već oporavila. Frizerka Felisiti kaže da ne znaju svi da bi, dok se tuširaju i peru kosu, šampon na kosu trebalo naneti dva puta, a ne jednom. „Prvi put ćete njime očistiti kosu od svih ulja i nakupljenih proizvoda za negu i oblikovanje frizure, tako da, kad po drugi put našamponirate glavu, tek tada šampon uradi ono za što je namenjen“, objasnila je.

Koliko često treba prati kosu

Šampon nanesite samo na vlasište i kad ispirate, proći će kroz krajeve kose. Zatim nanesite regenerator samo na sredinu kose i vrhove i rasporedite ga prstima ili češljem sa širokim zupcima, dok je tuš isključen. I na kraju, setite se da kosu treba prati tek 2 do 3 puta nedeljno, ne češće, jer prečesto pranje može uzrokovati jaču proizvodnju ulja, zbog čega će se kosa mastiti, te su češća oštećenja, kaže ova frizerka.

Kod nekih ljudi to je dalo trenutne rezultate, pa tako u jednom od komentara stoji: „Videla sam ovo juče i odlučila da isprobam savet o dva šamponiranja i mogu samo reći - HVALA! Moja kosa sada izgleda puno bolje!“, kao i „Ne mogu da verujem kakva je razlika. Imam 26 godina i tek sad sam naučila pravi način pranja kose“.

.

Video:

 

@najzena.rs Ovo su najružnije cipele na svetu, a žene ih masovno kupuju! #najžena #žena #fyp #fypシ゚ #viral #viraltiktok #foryoupage #foryou ♬ original sound - Najzena.rs

 

.

 

Komentari (0)
Loading