"Jedna loše hoda, a druga je neharizmatična, nije im mesto tu": Kreatorka Natalija nije štedela sestre Hadid, pa se dotakla i bivše srpske snajke

Nedeljko Tišanović Vesti 18.10.2024 17:01 0

Svet mode je na nogama, i dalje se ne stišavaju strasti oko Victoria's Secret revije... U vezi sa tim pozvali smo modnu kreatorku da kratko prokomentariše sva dešavanja.

Profimedia

Profimedia

Ove godine se digla velika prašina oko revije održane u Njujorku gde su pistom šetale najpopularnije, najatraktivnije i najlepše žene na svetu. Ovim su se na modnu pistu vratila krila, atraktivan donji veš i veliki trud da se isprave svi pogrešni potezi zbog kojih su kritikovani čelnici brenda Victoria's Secret.

Posle šestogodišnje pauze u jednom od najvećih prodajnih prostora pomenutog brenda održan je modni spektakl koji je najavljen kao omaž muzici, glamuru i modi. Međutim, iako dobra zamisao, ona nije u najsjajnijem svetlu prošla kod publike. 

Profimedia

Profimedia

 

Mnogi su sve što su organizatori nazvali glamurom komentarisali u negativnom smislu. Na društvenim mrežama pojavile su se kritike, odnosno nezadovoljstvo. Jedan od komentara glasio je: "Kome je još zanimljivo da gleda žene u donjem vešu sa krilima?". U vezi sa tim, pozvali smo modnu dizajnerku i stilistkinju Nataliju Trivanović Lučić da za NajŽenu odgovori na mnoga trvljenja na mrežama i da da svoj osvrt na samu reviju. 

Čini se da se Nataliji ova revija ipak dopala, ali...

Ovogodišnja Victoria's Secret revija je bila zabavna, definitivno dugoočekivana, ali iskreno, očekivala sam mnogo više. I da, zasigurno je bila noć muzike. Imali smo priliku da vidimo izvanredne izvodjačice i čujemo poznate hitove, ali mislim da je ovog puta izostao očekivani glamur, odgovarajuća kostimografija, stilizacija i sve ono što predstavlja VS kao brend — kaže Natalija. 

Čelnici pomtnutog brenda nedavno su bili kritikovano zbog svoje neinkulizivnosti, odnosno pripisuje im se da serviraju samo jedan model lepote, figure, žene, te su zbog toga mnogi pozvali na bojkot Vicoria's Secret brenda. Ovog puta nadležni su svakako ispoštovala kritike, ali se u modnom svetu smatra da sve šta su uradili nije dovoljno, te je tako i naša sagovornica prokomentarisala da primećuje njihovu nameru, ali da su sve mogli mnogo bolje uraditi. 

Ipak povratak supermodela pozitivno je iznenadio sve, ali stiče se utisak da je najviše pažnje privukla bivša srpska snajka i jedna od najupečatljivijih VS top modela Adrijana Lima, ali na njen stajling javnost je "stavila upitnik". 

Stajling jeste bio razočaravajući, ali samo Adrijana to može da iznese na njen svojstven način, pa takav propust možemo oprostiti. Moram da pohvalim njen veliki povratak, jer je ona upravo "slika i prilika" kako se na pisti predstavlja VS kao brend, ali potez je svakako odličan, lepo je videti najpoznatije modele devedesetih ponovo na pisti, ali najveći utisak je na mene je ostavila Tajra Benks koja je pokazala energiju, samopouzdanje, hod, odlučnost i sve ono što smo ustvari želeli da vidimo od svih modela — dodaje ona. 

 

Osvrnula se i na sestre Hadid

Sestre Hadid su svuda, samo ne treba da budu gde smo ih videli preksinoć. Smatram da nisu adekvatno VS lice. Imali smo priliku da vidimo Điđin loš hod i Belin nedostatak energije, kakvu brend iziskuje. Otvaranje revije je definitvno trebao da pripadne poznatom VS licu poput Adrijane, Alesandre…

 

 

Iako se spekuliše da u današnje vreme ovakva revija nije odraz umetnosti Trivanović Lučić ipak smatra da je svaki kreativni proces je neka vrsta umetnosti. Uzgred, nije mogla da ne pomene definitivno najatraktivniju ženu današnjice, kao i šarmantu Grejem

Irina je jedna od meni omiljenih modela današnjice i zaista je briljirala na pisti. Ešli je prelepa i odiše samopouzdanjem. Obe su toliko drugačije, a istovremeno su pokazale jačinu, samouverenost i harizmu sa kojom osvajaš sve poglede dok predstavljaš brend — zaključuje modna kreatorka i stilistkinja Natalija Trivanović Lučić. 

Profimedia

Profimedia

 

 



Bonus video:

 

Komentari (0)
Loading