"Očajnički tražiš pažnju": Internet gori zbog razgovora o poslovnom oblačenju, devojka sve snimila

Slobodanka Ćorić Vesti 15.10.2024 12:25 0

Mnogi komentatori su podelili svoja mišljenja: "Haljina je prekratka," "HR-ovka je u pravu," "Ovu haljinu nosim u klubu"

devojka

Printscreen/Youtube/Bakinakuhinja

Da li ste upoznati sa pravilima oblačenja u poslovnom svetu? Kodeks oblačenja se razlikuje od jedne kompanije do druge; dok neke favorizuju formalan stil, druge podržavaju business casual, što omogućava zaposlenima da se osećaju udobno tokom radnog dana. Ovo može biti važno tema prilikom razgovora za posao, posebno ako nadređeni smatraju da ste neprimereno obučeni.

Jedna devojka je nedavno podelila svoje iskustvo na TikTok-u, gde je zabeležila razgovor sa predstavnicom HR-a. Ona je primila mejl u kojem se navodi da se "neprikladno oblači za radno okruženje". Tog dana nosila je usku crnu haljinu iznad kolena i otišla na zakazani sastanak.

"Moram da ti kažem da sam razočarana tvojim današnjim izborom," započela je HR-ovka, "imali smo pritužbe od drugih zaposlenih."

Devojka je uzvratila: "Mislim da to nije problem."

"Rekli su mi da izgledaš kao da očajnički tražiš pažnju," odgovorila je žena iz HR-a. Na pitanje da li će nešto preduzeti povodom toga, devojka je rekla: "U redu, otići ću u šoping ovaj vikend."

Ovaj snimak je do sada pregledan gotovo tri miliona puta i dobio više od 77.000 lajkova na TikTok-u. Mnogi komentatori su podelili svoja mišljenja: "Haljina je prekratka," "HR-ovka je u pravu," "Ovu haljinu nosim u klubu," kao i "Odeća možda nije primerena za posao, ali komentar o pažnji nije bio prikladan." Šta vi mislite?

 

Komentari (0)
Loading