Da li imate 20 ili 60 godina, nevažno je, ova supertrendi frizura svima stoji: "Staromodni stil" se vratio na velika vrata, žene širom sveta odlepile za njim

Nedeljko Tišanović Vesti 06.10.2024 18:40 0

Šta vi kažete za ovaj trend?

friziranje

Shutterstock

Frizeri se slažu da je bob najkul frizura koju možete nositi u bilo kojem uzrastu, bilo da imate 20 ili 60 godina.

Ova frizura dobro pristaje većini oblika lica, a postoji toliko različitih verzija da je lako prilagoditi je svom ličnom stilu. Vremena kada se bob smatralo dosadnim i staromodnim su prošla, a sada je ovaj klasični rez privlačniji nego ikad.

Mnoge slavne osobe pokazuju da bob ima bezbroj varijacija. Ako želite osvežiti svoj izgled, možete se odlučiti za novu, oštru verziju boba koju je Noelia Jiménez proglasila za veliki trend u narednim mesecima.

Kako ga postići?

Reč je o bobu srednje dužine, ali sa zaobljenim vrhovima.

To je klasičan ravan rez, uglavnom bez slojeva. Njegova dužina može varirati jer je ili u visini vilice ili se spušta do ramena, ali se uvek nosi vrlo elegantno, a najbolje s vrhovima nežno isfeniranim prema unutra. Nešto što bismo opisali kao čista sofisticiranost — rekla je ona.

Novi trend bob frizure potvrđuje i Lili Kolins koja u poslednjoj sezoni "Emili u Parizu", a Noelia Jiménez preporučuje je svima koji žele slatku i ženstvenu frizuru koja ne zahteva puno truda. Ovaj stil se prvi put pojavio sedamdesetih godinama i dobro pristaje svim uzrastima, uz varijante za svaki oblik lica. 

Za okruglo ili dijamantsko lice, kosa se počešljava sa strane kako bi se omekšali crte lica, dok je dužina do ispod brade optimalna za postizanje simetrije. Kod duguljastog lica, bob bi trebao biti u ravni vilica da bi se uravnotežile crte lica. 

Dodatni saveti uključuju oblikovanje vrhova prema unutra, korišćenje šampona i regeneratora prilikom svakog pranja, kao i hranljive maske jednom nedeljno. Za završni sjaj preporučuje se serum za kosu, jer ova frizura zahteva elegantan izgled i takvi proizvodi ne samo da čuvaju kosu lepu, već je i neguju.

 

Bonus video: 

Komentari (0)
Loading