Operite kosu kao u salonu: Frizerka otkrila genijalan trik šamponiranja koji je zaludeo žene širom sveta

Tatjana Badarević Vesti 01.10.2024 19:50 0

Promena jednog dela vaše rutine šamponiranja mogla bi učiniti vašu kosu zdravijom

Pranje kose

Shutterstock

 

Sigurno svi znamo kako da operemo kosu, zar ne? Jednostavno nanesete malo šampona i temeljno ga isperete. No, ispada da većina nas celog života to radi pogrešno. Jedna frizerka je objavila viralan video u kojem objašnjava kako kod kuće možete dobiti uglađenu kosu kao u salonu, samo ako promenite nekoliko stvari u svojoj rutini tuširanja, piše Mirror.

Tvrdi da mnogi od nas ne šamponiraju kosu na pravi način., a čak je rekla i da postoji jedan deo naših pramenova koji uopšte ne bi trebao dodirivati ​​sapunicu. U videu na TikToku, Rejčel Valentajn rekla je da je uvek pitaju kako pravilno oprati kosu kod kuće. Započela je svoj video objašnjavajući da obično pere kosu iznad kade, s glavom okrenutom naopako i telom potpuno van tuša.

 

@rachelvalentinehair Follow these hair wash steps and your hair will be just like when you leave the salon ! #haircareroutine #howtowashyourhair #greasyhairtips ♬ original sound - Rachel Valentine

 

Prvo se uveri da joj je kosa svuda mokra pre nego što započne svoju rutinu pranja. "Kad imam šampon u rukama, malo ga razredim da bi bio bolji, a onda ga nanesem na pramenove pre nego što ga počnem da trljam. To osigurava da je šampon ravnomerno raspoređen. Zatim koristim vrhove prstiju, uz dobar pritisak, te masiram svako područje glave", objasnila je Rejčel. Upravo to je jedan od razloga zašto voli da pere kosu iznad kade, jer joj omogućuje da dosegne sva područja vlasišta.

A sada sledi najbitnije - nemojte trljati šampon na krajevima kose. Rejčel tvrdi da su šamponi formulisani za vaše vlasište i da vašim krajevima to ne treba, tako da možete pustiti vodu da ispere šampon iz kose, čime ćete lagano očistite krajeve dok ispirete proizvod. Nakon što ispere šampon, Rejćel ponavlja celi proces s još šampona kao deo dvostrukog čišćenja.

Ponovo sve ispere, a zatim "iscedi vodu" sa kose pomoću peškira da kosa ne bi bila potpuno mokra kada nanosi regenerator. 

"Obratite pažnju na to gde stavljam regenerator. Ne ide na moje teme, prvo ide direktno na moju dužinu kose i na krajeve, a onda ga raščešljam prstima," pokazala je Rejčel.

Bonus video:

 

 

 

 

Tagovi: #pranje kose
Komentari (0)
Loading