Ama baš nikada je ne biste prepoznali: Zbog bolesti gubila zube i mučila se, a sad je svi sa nevericom gledaju

Tatjana Badarević Vesti 26.09.2024 15:21 0

Njen povratak dočekan je s oduševljenjem, jer je poznato da se manekenka godinama bori s bolešću

Bela Hadid

Printscreen/Instagram

 

Nakon dve godine pauze na modnu pistu se vratila Bela Hadid. Nosila je reviju za Saint Laurent na Nedelji mode u Parizu gde je predstavljena kolekcija za žene za proleće/leto 2025, kako piše The Independent.

Pistom je 27-godišnja manekenka prošetala odevena u predimenzionirano crno odelo s belom košuljom i kravatom i sunčanim naočarima, dok joj je kosa bila skupljena u punđu.

 

 

Poslednju reviju je nosila 2022. godine u Dohi, gde se pojavila na humanitarnom događaju čiji su domaćini bili Naomi Kembel i Katar Kriejts.

Njen povratak dočekan je s oduševljenjem, jer je poznato da se manekenka godinama bori s lajmskom bolešću.

Belu su godinama nazivali najlepšom ženom na svetu jer se 95 posto uklapa u mere zlatne sredine lepote, pokazalo je naučno istraživanje pre nekoliko godina. Matematička jednačina koju su osmislili antički Grci kako bi vrednovali spoljašnju lepotu pokazala je kako titula najlepše pripada manekenki Beli Hadid (27). Ona je bila najbliža tom idealu lepote, a proučavale su se njene oči, obrve, nos, brada, usne, vilica i oblik lica.

Život joj se pre nekoliko godina drastično promenio. Priključili su je na aparate kako bi joj olakšali život. Saznala je da boluje od lajmske bolesti, koju inače prenose krpelji.

Bela Hadid

Printscreen/Instagram

 

 

Izaziva je bakterija Borrelia burgdorferi, a bolest zahvata više sistema, najčešće kožu, zglobove, srce i nervni sistem. Skoro svakodnevno ju je bolela glava, imala je grčeve u mišićima i bolove u zglobovima, a smetali su joj buka i svetlost.

"Svaki dan osećam barem deset od ovih simptoma. Osećala sam ih i dok sam imala 14 godina, ali oni su se intenzivirali nakon moje 18. godine", napisala je Bela svojevremeno. Bolest joj je dijagnostikovana 2012. godine. Lečenje antibioticima je učinkovito u ranom stadijumu bolesti, a infekcija može postati ozbiljna i dugotrajna. U jednom trenu otkrila je i da je ostala bez zuba.

Bela Hadid

Printscreen/Instagram

 

 

Kada se bolest pogoršala, Hadid više nije htjela da razmišlja o poslu pa je prestala da nosi modne revije, ali s vremena na vreme pozira za poznate brendove. Živi potpuno drugačijim načinom života. Mir je pronašla na malom ranču u Teksasu i stalno boravi u prirodi, jaše konje i ne vodi toliko javan život kao pre.

Bonus video:

 

@najzena.rs Tursku misicu urnišu zbog izgleda! Kažu da je pobedila preko veze! #fypシ゚viral #fypシ #najzena #žena #turska ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading