Ulje koje čini čuda za lice: Koža će biti zategnuta, a bore ublažene, izgledaćete 10 godina mlađe!

Vesti 23.09.2024 16:15 0

Zbog svojih svojstava, ovo ulje je odlično za regeneraciju kože lica, ali i tela.

žena

Shutterstock

Ulje lešnika je savršeno za negu kože. Ne isušuje je i ne iritira, pa se može koristiti u svakodnevnoj nezi. Bogato je vitaminima A, C, E, B, omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, mineralima Mg, Cu, K. Brzo se upija i odgovara svim tipovima kože, kao i problematičnoj i sklonoj aknama. Pospešuje regeneraciju kože, vraća joj tonus, hidrira je i zateže.

Kako se koristi za lice?

Za negu kože lica i ublažavanje bora, nakapajte 5-6 kapi ulja lešnika na dlan i nanesite na kožu. Masirajte nežno dok se ulje ne upije. Najbolje je da to radite uveče, pre spavanja, i da ostavite da ulje deluje preko noći. Nanesite ga na čistu kožu, umesto noćne kreme. Zbog svojih svojstava ulje će nahraniti kožu, regenerisati je i ublažiti bore.

žena

Shutterstock

 

Nega tela i kose

Ulje lešnika se može koristiti i za negu kože tela. Naneti ulje laganim pokretima na kožu tela, blago masirati pokretima odozdo ka srcu. Za negu kose, utrljati ulje na kosu i teme glave. Umotati u peškir i ostaviti da deluje 2 sata, kao pakovanje, a potom oprati kosu na uobičajen način.

Bonus video:

@najzena.rs Tursku misicu urnišu zbog izgleda! Kažu da je pobedila preko veze! #fypシ゚viral #fypシ #najzena #žena #turska ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading