Idealne frizure za žene preko 40 godina: Sve tri neverovatno podmlađuju, a jedna najlakša za održavanje

Nedeljko Tišanović Vesti 22.09.2024 20:45 0

Isprobajte ih i zaljubićete se u svoj odraz u ogledalu...

Shutterstock/Focus and Blur

Shutterstock/Focus and Blur

Bez obzira na dužinu kose, stilista sa više od 25 godina iskustva tvrdi da je pronašao najflasirajuće frizure koje će vas podmladiti.

Mnoge osobe su otvorene za promenu boje kose tokom života, ali kada je u pitanju stil, lako je upasti u rutinu. Drastična promena nije uvek neophodna da biste izgledali mlađe, ali može znatno doprineti skrivanju sedih pramenova ili oblikovanju lica, što je prirodni deo procesa starenja.

Mnogi stručnjaci za kosu dele svoja mišljenja o najboljim frizurama za zrele žene, ali jedan profesionalac u industriji tvrdi da je suzio izbor na tri univerzaln frizure — i nisu sve kratke.

U svojoj YouTube emisiji, frizer Justin Hickox je podelio svoje utiske:

Nakon rada sa hiljadama klijenata, otkrio sam tri frizure koje se ističu. Klijentkinje ih vole jer su ugledne, pomažu da se reše neki "problemi" koji se javljaju s godinama.

Justin ima gotovo tri decenije iskustva, od čega 85% njegovih klijenata čine žene, a više od 90% njih je starije od 40 godina.

1. Duga slojevita frizura

Prema Justinu, važno je raditi na vizualizaciji stila frizure kada idete kod frizera, umesto da koristite naziv frizure. Naime, frizeri mogu drugačije protumačiti termin, pa su slike uvek dobra referenca. Duga slojevita frizura je "vrlo solidna opcija" jer slojevi omogućavaju puno pokreta i teksture, a uklanjanjem viška debljine sa donjih delova kose, sprečava se stvaranje trokutastog oblika koji optički spušta lice.

long layered hair
2. Slojeviti bob

Justin naglašava ključnu razliku između "boba" i "slojevitog boba", ističući da slojevi "igraju veliku ulogu u tome zašto je ova frizura toliko efektna". Bob ostaje vanvremenski stil kroz svaku deceniju, a slojevi pomažu da se izbegne trokutasti oblik koji se javlja kada je kosa puna na dnu. Slojeviti bob takođe se može lako uklopiti u različite prilike — od ležernih do elegantnih.

layered bob haircut
3. Piksi frizura

Iako može delovati zastrašujuće, Justin objašnjava da je "ključna tačka u dužini frizure" mesto gde se nalazi volumen. Žene koje razmišljaju o skraćivanju kose na piksi stil mogu imati koristi od malo duže kose na vrhu i stanjene kose sa strane. To omogućava volumenu da se smesti tačno na obrazima, ističući strukturu lica i podmlađujući izgled. Šiške mogu dodatno doprineti ovom mladalačkom izgledu, usmeravajući pažnju na oči.

pixie haircut

Bonus video: 

@najzena.rs Tursku misicu urnišu zbog izgleda! Kažu da je pobedila preko veze! #fypシ゚viral #fypシ #najzena #žena #turska ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading