Smršaćete 5 kg za samo par dana: Slavni se kunu u ovu jednostavnu supu koja topi salo

Tatjana Badarević Vesti 13.09.2024 21:51 0

Supa od kostiju napravljena je kuvanjem kostiju i vezivnog tkiva, a zdrava je i prepuna hranjivih materija.

pileća supa

Shutterstock

 

Nije retkost da slavne osobe otkrivaju metode i tajne svog mršavljenja i utegnutog tela. Popularni glumac Mark Volberg poznat je po svojim impresivnim fizičkim transformacijama, a sada je otkrio kako je zahvaljujući jednoj supi za samo pet dana izgubio salo i smršao pet kilograma, piše Wales Online.

"Samo supa od kostiju i zatim povrće kuvano na pari nakon prva tri dana i onda malo proteina uveče i to je - to", rekao je.

Supa od kostiju napravljena je kuvanjem kostiju i vezivnog tkiva, a zdrava je i prepuna hranljivih materija.

Životinjske kosti su fantastičan izvor kalcijuma, magnezijuma i raznih vitamina i minerala koji su ključni za razvoj i snagu kostiju. Međutim, vredi napomenuti da samo mali deo ovih hranljivih stvari, manje od pet posto dnevnog preporučenog unosa, ulazi u supu.

 

 

Srž je još jedan izvrstan izvor vitamina A i B, kao i esencijalnih minerala poput cinka, gvožđa, kalcijuma i selena. Ovi elementi su bogati kolagenom, koji se kuvanjem pretvara u želatin i osigurava nekoliko esencijalnih aminokiselina.

Supa od kostiju je niskokalorična

Supa od kostiju prepuna je proteina i raznih hranljivih materija. Može podržati zdravlje probavnog sistema, pomoći u rastu mišića i kostiju te pridoneti učinkovitom upravljanju težinom.

Uprkos malom broju kalorija, može učinkovito potisnuti vašu glad. Studije pokazuju da osobe koje redovno konzumiraju supe imaju manji rizik od gojaznosti. Ovo sugeriše da bi supe mogle biti korisne u kontroli težine.

supa

Shutterstock

 

 

Supa od kostiju, takođe, je bogata proteinima, a neka istraživanja sugerišu da ishrana bogata proteinima može pomoći u kontroli težine. Stručnjaci veruju da je to zato što je supa od kostiju obično zasitna i može pomoći pojedincima da se osećaju sitima kako bi se sprečilo grickanje ili prejedanje.

Ključno je potražiti lekarski savet pre nego što krenete na bilo kakvu novu dijetu ili režim posta, jer vam lekar može pomoći da razumete potencijalne rizike i procenite da li je to ispravno za vas.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading