Otišla je u banku beba i odabrala donora br. 380: Devet meseci kasnije doživela je najvećI šok u svom životu

Slobodanka Ćorić Vesti 15.08.2024 10:30 0

Svi procesi su prošli glatko, i par je bio uzbuđen što se njihov san o osnivanju porodice konačno ostvarivao

BEBA

Shutterstock/ilustracija

Kada su Dženifer Kramblet i njena partnerka Amanda Zinkon odlučile da osnuju porodicu, Dženifer je izabrala in vitro oplodnju kako bi ostala u drugom stanju. Da bi započele proces, par je otišao u banku sperme u Ohaju, SAD, kako bi pronašle odgovarajućeg donora za svoje dete. Pošto su koristile banku sperme, mogle su da izaberu specifične karakteristike donora, i odabrale su donora br. 380, za kojeg su se nadale da će imati plave oči, plavu kosu i belu kožu.

Nakon što su odabrale donora, Dženifer je postala trudna zahvaljujući uzorku sperme iz banke. Svi procesi su prošli glatko, i par je bio uzbuđen što se njihov san o osnivanju porodice konačno ostvarivao.

Međutim, devet meseci kasnije, Dženifer je doživela šok kada se porodila: njena beba nije ličila na ono što su očekivali. Naime, dete je bilo crne puti, što je potpuno iznenadilo par. Ispostavilo se da je banka sperme napravila ozbiljnu grešku—umesto donora br. 380, koji je bio belac, slučajno su poslali uzorak od donora br. 330, koji je bio Afro-Amerikanac.

Dženifer se suočila sa velikim emotivnim izazovima. Odrasla je u sredini gde nije bilo ljudi crne puti i imala je malo iskustva sa njihovom kulturom. Takođe, plašila se da njena konzervativna porodica neće prihvatiti njenu crnu ćerku. S druge strane, banka sperme je napravila ozbiljnu grešku koja može značajno uticati na život ovog para.

Dženifer je tužila banku sperme zbog nemara i prevare, a suđenje će se završiti kasnije ove godine. Par smatra da banka treba da odgovara za to što nije pružila spermu donora kakvog su tražili. Ova greška će, nesumnjivo, imati dugotrajan uticaj na njihov život. Tužba je privukla veliku medijsku pažnju, ali Amanda i Dženifer su istakle da obožavaju svoju ćerku i posvećene su tome da joj pruže zdravu i srećnu sredinu.

 

Komentari (0)
Loading