"Da li je prekasno za mene?’": Stela ima preko 60 godina i oseća se staro, "a muškarci me više ne primećuju"

Slobodanka Ćorić Vesti 14.08.2024 15:21 0

Saveti za žene u zrelim godinama koje tragaju za ljubavlju

žena

Shutterstock

Na stranici za razmenu iskustava Quora, Stela S. u svojim srednjim šezdesetim godinama otvoreno je podelila svoje nesigurnosti. Sama je i žudi za novim partnerom, a strahuje da će zbog svog uzrasta i bora teško pronaći nekoga, što je duboko pogađa. Kako bi dobila utehu i savete, obratila se zajednici, a reakcije su bile brojne i podržavajuće.

Ohrabrujući saveti iz ličnih iskustava

Jedan muškarac je podelio svoje iskustvo: "Nikada niste previše stari. Dugo sam bio sam, ali sam sa 58 godina postao aktivniji i upoznao nekoliko žena. Sa 62 godine sam upoznao ljubav svog života i venčao se sa 42-godišnjom ženom. Sada imam 77 godina i zadovoljan sam svojim životom." Dodao je: "Nemojte očajavati. Nastavite da tražite nekoga, pridružite se grupama za upoznavanje ili se uključite u hobije kao što su nordijsko hodanje, gde ćete upoznati nove ljude. Nemate šta da izgubite, a ako neko ne odgovara, nemojte se obavezivati."

Praktična upozorenja za nove veze

S druge strane, jedna žena je upozorila da se ne upuštate u vezu samo da biste imali nekoga. "Statistički gledano, veća je verovatnoća da ćete ostati sami nakon 60. godine. Novi odnosi mogu biti vrlo stresni. Morate se nositi s ličnostima, ponašanjem i traumatskim iskustvima drugih. Ako je osoba starija, loša iskustva mogu biti brojna," napisala je. Takođe je dodala: "Pogledajte stope razvoda; ljudi se spajaju i rastaju u svakom uzrastu. Ako ste spremni da trošite energiju na balansiranje novog odnosa, budite spremni na dramu i velike promene."

Alternativne opcije

Jedan od saveta je bio: "Ako ne pronađete partnera, razmislite o prijateljstvu bez obaveza. Možete deliti dom i troškove ako ste kompatibilni. Takođe, uživajte u hobijima i aktivnostima koje niste mogli da radite dok ste bili u braku. Možda ćete sada imati priliku da se posvetite stvarima koje vas ispunjavaju."

Uživanje u samostalnosti

Još jedan odgovor je bio: "Imam više od 60 godina i ne tražim novog partnera. Umorna sam od pokušaja. Sada uživam u društvu svog amazonskog papagaja sa žutim vratom, koji ima 27 godina. Kada sam raspoložena, sviram gitaru." Ona je dodala: "Ako ne pronađete partnera, možda ćete pronaći sreću u ovakvom društvu."

Šta biste vi savetovali ovoj ženi koja oseća strah od samoće i želju za partnerom?

 

Komentari (0)
Loading