"Ostao sam šokiran kad sam video račun": Turista doživeo neprijatno iskustvo, pa otkrio 1 bizaran detalj

Tatjana Badarević Vesti 14.08.2024 10:05 0

Svoje nezadovoljstvo izrazio je na društvenim mrežama, priloživši fotografiju računa.

račun

Shutterstock

 

Jedan turista je bio iznenađen kada je na svom računu u španskom ribljem restoranu primetio dodatnu naknadu koja mu je naplaćena. Antonio Barbeito nedavno je večerao u jednom restoranu tokom odmora na Menorci u Španiji. Madriđanin je uživao u raskošnom ribljem obroku koji je uključivao jastoga (165 evra), tartar od škampa (25 evra), pržene lignje (18 evra), dagnje (14 evra), dve kuglice sladoleda (6,50 evra) te nekoliko gaziranih pića i kafu, piše New York Post. 

Barbeito je spremno platio 250 evra za ukusan obrok, ali je ostao neprijatno iznenađen kad je primetio malu naknadu na kraju računa. Naime, kad je pregledao račun, otkrio je da mu je dodatna čaša leda naplaćena 2,75 evra.

 

 

Na društvenim mrežama Barbeito je objasnio kako svesno bira putovanje po Španiji kako bi podržao domaću industriju turizma i ugostiteljstva, ali smatra da je ova dodatna naknada potpuno neprimerena.

Svoje nezadovoljstvo izrazio je na društvenim mrežama, priloživši fotografiju računa, no nije otkrio ime restorana. Nije želeo da uznemirava osoblje restorana, ali je izrazio nadu da će neko od zaposlenih prepoznati račun i savetovati upravu da ne naplaćuje gostima čašu leda.

Iako se čini da iznos naknade nije bio problem za Barbeita, više mu je zasmetao princip naplate za nešto što se obično poslužuje besplatno. Menorca, jedan od Balearskih ostrva u Sredozemnom moru, blizu Ibice i Majorke, obično je poznata po opuštenijem ugođaju u odnosu na svoje susede, što je dodatno pridonelo Barbeitovom iznenađenju.

Međutim, ovo nije jedini restoran koji zbunjuje posetiocw neočekivanim dodatnim troškovima. Mnogi restorani u popularnim turističkim destinacijama, poput Grčke i Italije, bili su predmet kritika zbog dodavanja skrivenih naknada ili naplaćivanja preteranih cena za nejasno navedene usluge.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading