,,Optužio me je da sam loša mama": Žena je godinama živela u strahu zbog muža, a onda je nastupio živi horor

Vesti 09.08.2024 14:29 0

Iako je njen muž pokušao da povuče svoje reči, šteta je već učinjena...

shutterstock

Shutterstock

Prema jednom istraživanju, 87% zaposlenih majki oseća se krivim zbog uticaja posla na njihovu decu, a 50% se oseća loše zbog vremena provedenog van njih.

Nova mama je podelila svoja osećanja izolacije i sumnje u svoju ulogu roditelja nakon što ju je muž kritikovao. Na forumu za roditelje otkrila je da njen muž nije podržavao i da je zlostavljao nakon rođenja njihovog sina.

Sada se oseća krivom jer ju je muž optužio da je loša majka. U objavi se prisetila kako je promena u njegovom ponašanju počela dok je bila trudna. Tokom trudnoće, muž ju je stalno podsećao da nikada nije želeo decu, ali da će „naučiti da voli” svog sina kada se rodi.

Mesecima se osećala usamljeno, provodila sate u strahu od majčinstva, a svoje brige nije mogla da poveri mužu jer on uopšte nije bio tu za nju. U ovim trenucima je izuzetno važno imati podršku partnera, jer roditeljstvo nosi strahove i strepnje koje treba zajedno da prevaziđete. 

Rođenje njihovog sina za nju je bilo traumatično iskustvo. Zbog obilnog krvarenja zadržana je u bolnici. 

porođaj

Shutterstock

 

„Prošla sam kroz mnogo toga da bih donela našeg sina na svet, volim ga svim srcem, ali u poslednje vreme osećam se daleko od porodice nakon što mi je muž rekao da sam loša majka tokom jedne od naših svađa. priznala je. 

Iako je njen muž pokušao da povuče svoje reči, šteta je već učinjena. Sada ne može da prestane da misli da možda zaista nije dobra majka.  

Iako je svesna da i njen suprug ima svojih problema i oseća se preopterećeno, priznaje da je mnogo boli što se trudi, ali da to nije dovoljno. Želela bi da ostane kod kuće i da bude domaćica, ali mora da radi da bi svom sinu obezbedila bolji život. 

Nepravedno je da njen muž izbacuje svoje frustracije na nju, pogotovo što je i on otac i treba da preuzme svoj deo odgovornosti. Njeno osećanje krivice, poznato kao "mamina krivica", veoma je uobičajeno. Prema jednom istraživanju, 87% zaposlenih majki oseća se krivim zbog uticaja posla na njihovu decu, a 50% se oseća loše zbog vremena provedenog van njih. 

tuga

Shutterstock

 

Njen muž treba da bude podrška i da pokuša da razume kroz šta prolazi, umesto da joj dodaje osećanja krivice i srama. 

Na kraju, mama je priznala: „Ja čistim kuću, kuvam večere, kupujem sve pokućstvo i finansiram sve troškove za našeg sina. Moj muž nikada ne mora da brine da li naš sin ima sve što mu treba. Ponekad osećam da je moj muž zahtevniji od našeg sina“. 

Na kraju, ova žena uopšte ne liči na lošu majku, a njen muž treba da učini sve što je u njegovoj moći da se ona tako ne oseća. Nakon što je prošla kroz tako intenzivno i izolovano iskustvo trudnoće i porođaja, najmanje što zaslužuje je podrška osobe koja bi trebalo da bude uz nju, prenosi Your Tango

 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Ukoliko često imate nedoumice kako da smirite uplakanu bebu, isprobajte ovaj trik! 👶🏼 #najzena #zena #fyp #fypシ #foryoupage #fypシ゚viral #fypシ #foryoupage ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading