"Bio sam mrtav 45 minuta": Detaljno opisao šta je video na "drugoj strani", a ovaj osećaj je bio dominantan

Tatjana Badarević Vesti 27.07.2024 17:02 0

Vinsent je bio proglašen mrtvim, a u život je, kako tvrdi vratio duhovni vođa koji mu je preneo važnu poruku.

Vinsnet

Printscreen/Youtube

 

Muškarac koji je bio proglašen mrtvim na 45 minuta te smešten u vreću za telo, tvrdi da ga je u život vratio duhovni vođa prenevši mu srceparapajuću poruku. Bolničari su mislili da je Vinsent Tolman preminuo nakon što su ga pronašli na podu američkog restorana brze hrane "Dairy Queen".

Koban dodatak ishrani

Tada 25-godišnjak iz Teksasa objasnio je da su on i njegov prijatelj konzumirali snažan dodatak ishrani koji im je pomogao pri povećanju mišićne mase tokom treniranja bodibuildinga. Nakon što su zalihe dodatka ishrani presušile u Americi, Vinsent i njegov prijatelj su odlučili naručiti proizvod internetom iz Tajlanda.

Dodatak je bio znatno moćniji od onoga na što su navikli i nenamerno su uzeli preveliku dozu, zbog čega su poćeli povraćati te se osećati delirično. Vinsent je tadašnji događaj opisao u podcastu "Coming home", prisetivši se da su otišli u restoran s nadom kako će im se stanje poboljšati.

"Moj prijatelj je počeo padati u nesvest dok je vozio. Tresao sam ga da ga pobudim", otkrio je Vinsent. On je isto uskoro počeo osećati sedativni učinak formule.

"Zadnje čega se sećam jeste soba koja se počela vrteti i da sam se onesvetio na tlo na leđima", ispričao je. Naime, počeo je povraćati, no sadržaj mu je ušao u pluća i ugušio se.

 

 

Osećaj kao u filmu

Hitna pomoć je brzo došla na mesto događaja, ali njihovi su pokušaji oživljavanja bili bezuspešni. Vinsent je stavljen u vreću za telo i smešten u kola hitne pomoći, a tvrdi da se tadašnjih trenutaka delimično seća. Opisao je da se osećao kao u filmu, preispitujući redateljeve odluke. Bolničari su ga ponovno počeli reanimirati, zbog čega je Vinsent počeo pokazivati znakove života i njegovo srce je naposletku počelo raditi. Sledeća tri dana je proveo u komi, a celo to vreme vodio ga je duhovni vođa. Takozvani guru ga je vodio kroz zagrobni život, pokazavši mu sve loše stvari koje je učinio tokom života.

"Nisam to video vlastitim očima, već iz perspektive drugih na koje su uticali moji postupci. Dok se to događalo, počela me obavijati mračna energija, energija straha... Onda sam odjednom počeo osećati tu toplinu kao da me netko obasjao jakom svetlošću ili da je sunce izašlo iza oblaka i počelo grejati moja leđa", objasnio je.

Umiranje je lako

Toplina mu se počela širiti celim telom i kada se okrenuo da vidi odakle ona dolazi, video je sve dobre stvari koje je učinio tokom života.

"Osetio sam ogromnu bezslovnu ljubav, mir i toplinu", rekao je kako se osećao nakon što je shvatio da su njegovi dobri postupci zasenili sve pogreške.

"Zemlja je samo škola, uvek je bila samo učionica, nikad sudnica", reči su njegovog duhovnog vođe. Ponudio je Vinsentu izbor između života i smrti, no odlučio se vratiti radi svojih bližnjih.

"Umiranje je bilo lako. Čim sam se upustio u to i prihvatio, bilo je prekrasno. Toliko je ludo da se bojimo smrti, a to je zapravo bio najbolji deo. Težak deo je bilo vraćanje natrag u život", zaključio je.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading